Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Polouveský májový turnaj 2022

Vytvořil: 6.6.2022 | Jiří Ulmann

Počátky pétanque v Polouvsí sahají někam do let 2010 až 2011. V této době jsme se začali scházet k víceméně pravidelnému koulení. Koule jsme házeli jen tak na travnaté ploše a snažili se vymudrovat, jak na to. Postupně jsme zjistili, že bude potřeba vybudovat opravdové hřiště. Začali jsme výsadbou tří platanů na jaře roku 2013. Později jsme pod stromy přidali starší vysloužilou lavici, kterou jsme krásně opravili a slouží nám dodnes.
Následuje výčet dalších důležitých okamžiků v historii PK Polouvsí: 20. srpna 2011 – historicky první turnaj v Polouvsí; 2012 – první ročník legendárního turnaje KRT Cup;  2017 – naše první účast na turnaji ČAPEK (Valšovický pohár - park v Teplicích);
21. listopadu 2017 – v hospůdce v Polouvsí byl ustaven „Pétanque klub Polouvsí,z.s.“;
Rok 2018 – stali jsme členy ČAPEK.                     (z kroniky PK Polouvsí)

Jak to šlo “Pod Platany"?

V sobotu 4.6. se hrál v malebné vesničce Polouvsí Polouveský májový turnaj dvojic. Na krásných hřištích  Pod platany bojovaly mimo jiné dvojice z Polska, Slovenska a společenství PK Polouvsí – TOP Orlová a to ve složení: Sára Valošková + Dave; Josef Ondryhal + Strejda; Lukáš Ondryhal + Camel. Hrálo se za místy deštivého, ale přijatelného počasí systémam čtyři kola švýcar s postupem do KO 16. Do KO 16 se probojovaly všechny tyto dvojice, ale žádnou díru do světa neudělaly a vypadly hned v prvním kole. Jak se tedy těmto dvojicím vedlo v řeči čísel? Dave, Sára     - po švýcaru skore 3:1 a 9.místo; celkově 15.místo – Sára dohrávala sama.  Camel, Lukin   - po švýcaru skore 3:1 a 7.místo; celkově 10.místo – nejlepší z našich. Strejda, José - po švýcaru skore 2:2 a 14.místo; celkově 11.místo – trochu si polepšili. Solařem dne a prvním nepostupujícím byl tým Zbyni Jakeše. Každopádně a to jsme věděli s předstihem šlo o  naprosto skvělý a pohodový turnaj. Moravská pohostinnost neznala mezí a usměvavá děvčata z „bufetu“ se o nás vzorně starala po celý den. Děkujeme tedy pořadatelům za skvěle odvedenou práci a již nyní se těšíme na další turnaj jimi pořádaný.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V předvečer turnaje si byl Camel s rodinkou zahrát bowling a radil ženě jak vylepšit styl. Té to nebylo moc po chuti a hlásila: “ Ty jsi nějaký chytrý, ty jsi měl být president”. Dcera se uculila a řekla: “ Však on je”!

3x stručně s: Luboš Rusek alias ???? – PK Polouvsí

Nejoblíbenější spoluhráč                        - dcery Rozálie a Kateřina

Nejlepší jídlo                                         - biftek

Čím jsi chtěl být v dětství                        - kosmonaut

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejraději s Lenkou Svobodovou.     

Raketová základna – práce to bude nesnadná.

Dalším novým turnajem bude 11.6. regionál pořádaný Bedřichovickým pétanque clubem 2016. Název Bunkr cup hovoří za vše, tak budeme bojovat. No a v jakém složení se naši představí na bývalé raketové základně? Dave bude hrát se Strejdou a Fish má výtah v podobě Karla Mrliny z FENYXu Adamov. Tak pánové udělejte vše pro úspěch klubových barev, ale hlavně se dobře bavte.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.