Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Polouveský svatomartinský turnaj 2021

Vytvořil: 25.10.2021 | Jiří Ulmann

Polouvsí je vesnice, část obce Jeseník nad Odrou v okrese Nový Jičín.  První písemná zmínka o obci pochází z roku 1383. Před druhou světovou válkou byla obec, skládající se z 5 částí, převážně německá, s výjimkou obce Hůrka. Po útěku či vyvraždění židovského obyvatelstva a vystěhování Němců po válce byla obec znovu osídlena především Ukrajinci, Rumuny či Čechy a Slováky z dalších částí Československa. V noci z 24. na 25.6. 2009 zasáhla obec povodeň vyvolaná sérií po sobě jdoucích průtrží mračen. Ta zabila tři lidi a způsobila rozsáhlé materiální škody. Jeseník nad Odrou se tak z hlediska lidských ztrát stal nejvíce postiženým místem České republiky při těchto záplavách.

Co se dělo Pod Platany v sobotu

Někteří říkají, že jsou pyšní na svůj klub. Ano je to vidět na každém kroku a hrdost s jakou nosí klubové barvy je úžasná. Někteří říkají, že mají krásný areál a že jsou velmi pohostinní. Ano, o tom žádná. Areál super a prima lidé, ostatně přijeďte a uvidíte sami. Někteří říkají, že ……… Ano, je to všechno pravda, jsou prostě skvělí. V sobotu se hrálo na poslední chvíli změněným systémem skupin každý s každým s postupem do KO 8. Ze čtyř šestičlenných skupin postoupili oba naši borci do káóčka, kde se bohužel potkali již ve čtvrtfinále. Úspěšnější byli pozdější celkoví vítězové Dave, José a Sára. Gratulace vítězům, kteří mají za sebou skvělou sezonu. Strejda po odjezdu svých kumpánů Martina a Radka již nedohrával a konečným resumé bylo osmé místo. No co už. Turnaj se opravdu povedl a pořadatelům nelze nic vytknout, superlativy viz. výše. DĚKUJEME.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Co se dělo Pod Platany v neděli

V neděli za ještě krásnějšího počasí pokračovaly krásné, tentokrát již naprosto pohodové zápasy supermele o nezaměnitelý Krt Cup. Na hřištích s imitacemi krtinců, mimochodem skvělý nápad, udivovaly překvapivě dobré výkony skoro naprostých nováčků naší krásné hry. Další naprosto skvělý den v Polouvsí. Závěrem nedůležité výsledky: 1. José 2. Dave 3. Fish

Hláška dne: Po jednom z vyhraných turnajů hlásil borec na adresu vítěze: “Už mě nebaví ti po každém turnaji gratulovat, gratuluji ti tedy až do konce roku”. I takový úděl mají vítězové.

3x stručně s: Bohuslav Motl alias Bob – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč       - Milda Pánek

Nejlepší jídlo                        - řízek a bramborovým salátem

Čím jsi chtěl být                   - fotbalista

V příští reportáži zjistíte, kdo chce být cukrářkou.  

Svatomartinská husa – každý do „Hrocháče“ klusá.

V sobotu 13.11. uspořádá CHRUPEK Chrudim v zámeckém parku regionální turnaj trojic v rámci rozloučení se sezonou. Na již tradiční místo českého petanque pojedou rovněž zástupci našeho oddílu. Dave bude hrát v ambiciózním tripletu se Zbyňou Jakešem z Valšovic a Fanou Krpcem z Krumsína. Orlovskou dvojici Fish, Strejda vyztuží Péťa Janík z PCBD ( Pétanque club Brněnští Draci ). Tak se chlapci na jednom z posledních turnajů roku 2021 snažte, přejte si navzájem co nejlepší výsledek a hlavně nikomu nezáviďte, protože …..

Motto: Než někomu začneš závidět, přesvědč se, zda je co závidět…

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
25.10.2021 13:25 Magdal
Opět a zase, skvělá reportáž! Která navíc pohladila po duši ! Díky !
25.10.2021 16:54 Strejda
.... já děkuji ...