Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prezidentský pohár 2021

Vytvořil: 23.5.2021 | Jiří Ulmann

Necelé čtyři kilometry od Albrechtic v Těrlicku v Moravskoslezském kraji se nachází vodní nádrž Těrlicko. Její povrch je 2,66 km², přehrada je postavena na řece Stonávce. Byla postavena v letech 1955–1964. Výstavba přehrady měla zásadní dopad na vesnici. Potopeno bylo 141 budov, včetně mnoha komunitních budov a také kostela. Jejím hlavním úkolem bylo zásobovat vodou Třinecké železárny, blízké doly a regulovat stav vody v období povodní. V současné době je využívána rekreačně ke koupání, rybaření, projížďkám na loďkách či vodních lyžích. 

 
 
Prezidenti a bodyguardi.
Po kontrole všech náležitostí, které vyžadují současná vládní nařízení zahájil region SOVA (Staříč, Orlová, Valšovice, Albrechtice a Polouvsí) boje o Prezidentský pohár a souběžně turnaj bodyguardů. Hrálo se tentokrát v Albrechticích. Hned v úvodu nutno zmínit, že pořadatelé věrni své pohostinnosti připravili pohoštění ve vysoké kvalitě a množství. Nelze jinak,než vroucně poděkovat. V Prezidentském poháru naše barvy hájili El presidento Camel s bývalým orlovákem Jarkem Puhrem a byli rovněž vůči soupeřům velmi pohostiní. Dva smolné zápasy 12:13 a 10:13 rozhodly o umístění na konci TOP five. To Dave se Strejdou v turnaji bodyguardů už tak dajní nebyli a vybojovali 3. místo. Nic moc, ale dobrý jak se říká "V raže bidy pjes kulky liže". Vždycky když nejde o život jde v podstatě o hov... Důležité bylo, že jsme se konečně po dlouhé době setkali s kamarády a zahráli svou oblíbenou hru. Ještě tedy splnit povinnost a oznámit výsledky.Takže jak vypadaly "bedny"?                           
 
Výsledky turnaje prezidentů:1.Valšovice, 2. Albrechtice, 3. Staříč.                                             
Výsledky turnaje bodyguardů: 1. Albrechtice, 2. Polouvsí, 3. Orlová.
 
Zemřel král, ať žije král 2022. Těšíme se na vás příští rok v Orlové.                                              
 
Hláška dne: Na dotaz kdy už se začne konečně rušat odpověděl jeden nejmenovaný borec: "Mám silně vyvinutý smysl pro slabou vůli".
 
3x stručně s: nestor českého petanque Jaromír Puhr - PAK Albrechtice 
                                        Nejoblíbenější spoluhráč - Jan Bukovčík        
                                        Nejlepší jídlo - svíčková na smetaně s brusinkami       
                                        Čím jsi chtěl být - zloděj
 
Polouveský turnaj májový - to bude regionálek takový.
 
V sobotu 5.6.2021 uspořádá (pevně v to věříme) PK Polouvsí ve svém velmi krásně upraveném areálu regionální turnaj dvojic. TOPáci tentokrát vytvořili družbu s borci a borkyněmi z Polouvsí. Jak tedy vypadají dvojice pro tento turnaj? Dave se Sárou Valoškovou, Fish s Rozárkou Ruskovou, Camel s Radimem Valoškem (snad, ale spíše ne) a Strejda s Chozé Ondryhalem. Všichni samozřejmě budeme Polouvesko - Orlovským týmům držet palce. Tak chlapci a děvčata ukažte co ve vás je, ale hlavně neztrácejte humor, protože jak známo ......
 
Motto: Kdo se směje naposled... ten má dlouhé vedení.
 
Koulím zdar váš Strejda