Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prvomájové koulení 2019

Vytvořil: 5.5.2019 | Kamil Jurišta

Hranice VI-Valšovice leží v katastrálním území Valšovice o rozloze 2,96 km2.Vesnice leží v kopcích u Hranic na levém břehu řeky Bečvy. V lesích nedaleko rostou především smrky, které zde byly uměle vysazeny. Nedaleko vesnice se nachází dvě přírodní rezervace – Bukoveček a Dvorčák, ve kterých rostou buky a duby. Soustava sedmi malých nádrží na potoku Krkavec se nazývá Valšovická jezírka. Vede kolem nich značená turistická trasa. Nedaleko se nachází Teplice nad Bečvou. Zde jsou mj. lázně specializující se na špičkovou kardiorehabilitaci klientů s důrazem na prevenci vzniku srdečních a mozkových příhod.

V režii PAK Albrechtice

Regionálního turnaje trojic pořádaného 4. 5. 2019 SKP Hranice VI. - Valšovice se zúčastnilo 31 týmů. Hned v úvodu nutno zmínit naprosto skvělou organizaci turnaje, jak je zde již ostatně zvykem. Prostě vše od A až po Z pro naprostou spokojenost hráčů. To vše na úkor vlastní účasti v turnaji. Nehráli například Svobodová, Kutá, Jakeš, Tománek aj. Takže valšovičáci jen tak dále a my smekáme a děkujeme. A nyní k výsledkům našich borců. Camel, Dave, Moosová – vcelku pohodový postup do KO 8, po švýcaru 6. místo a po dohrávkách celkově 7.místo. Strejda, Puhr,  R. Konšel ve švýcaru nic moc a 23. místo. V dohrávkách se však zlepšili a bylo z toho nakonec 17. místo. Smolař dne – 9. místo po švýcaru získalo krumsínské trio Pánek, Motl, Kobza. Tak chlapci snad příště. A nyní to nejlepší. Turnaj naprosto skvěle zvládli albrechtičtí. Ve švýcaru šokujícím způsobem bez porážky zvítězilo trio R. Žiak, B. Ivanuszek, D. Dujavová a celý turnaj ovládly nestárnoucí, dovolím si říci legendy českého pétanque „dvousetletí“ Bukovčík, Ševčík, Vajčovec. Takže dědulové klobouk dolů a opravdu velká gratulace. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

   Citát dne:

   "Ještě včera jedli pučálku a šťovík a dnes jsou nám vážnou konkurencí". Takto se v žertu pochvalně vyjádřil o vzestupu úrovně polouveských borců a borkyň jeden z nestorů českého pétanque Jarda Puhr při jednom ze tří vzájemných soubojů.


Náměšť na Hané – ne každý se tam dostane.

Prestižní turnaj trojic pořádá 11.5.2019 Kulový blesk Olomouc na zámku v Náměšti na Hané. Turnaj je speciální tím, že se hraje ve skupinách s postupem do KO 16 a maximum je 48 týmů. TOP Orlovou budou reprezentovat Dave a krumsínští F. Krpec a J. Krpcová, druhým čistě orlovským týmem budou Camel, Strejda a Burák. Takže držíme palce, a pěkný výsledek samozřejmě potěší. 

Motto:  Nežeňte se za body, užívejte svobody.                                                                                           

Koulím zdar váš Strejda.

 

Foto: Strejda a Lenka Svobodová

Komentáře
7.5.2019 16:38
Plně podepisuji pochvalu pořadatelům. A "Citát dne" nemá chybu.