Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prvomájové koulení 2023

Vytvořil: 8.5.2023 | Jiří Ulmann

Asi 8 kilometrů od Valšovic nalezneme Hranické viadukty jsou to tři souběžné železniční mosty na železniční trati 271 před železničním nádražím Hranice na Moravě původní dráhy společnosti c.k. privilegované Severní dráhy císaře Ferdinanda. Viadukty byly prohlášeny v roce 2007 kulturní památkou České republiky. V roce 1844 až 1846 byl nad údolím řeky Veličky před stanicí Hranice na Moravě postaven cihlový most. Most má 32 oblouků a dosahoval celkové délky 448,5 m. Most byl uveden do provozu s jednou kolejí v roce 1846. V roce 1873 byl z důvodu zdvojkolejnění železniční trati postaven druhý kamenný most, který je s cihlovým mostem veden rovnoběžně a má 32 polokruhových kleneb, délka je 426,5 m. V roce 1910 byla zahájena výstavba třetího betonového mostu pro 2 koleje, opět veden rovnoběžně s předchozími mosty na straně kamenného mostu. Délka 434,3 a má 30 kleneb

TOPáci se spojenci – potrápili konkurenci? Nee.

V sobotu 6.5. uspořádal SKP Hranice VI. - Valšovice tradiční regionál trojic Prvomájové koulení. Valšovice jsou jedna z našich nejoblíbenějších destinací. Turnaje zde si dlouhodobě udržují vysoký standart jak po sportovní, tak po společenské stránce. Hrálo se jako vždy ve valšovickém areálu u dětského hřiště za účasti třiceti šesti tripletů a kvalitou turnaje těsně pod 40. Systém turnaje byl čtyři kola švýcar s postupem do KO 16 a dohrávkami po osmi. A když tradiční turnaj, tak tradiční gulášek a tradiční Zyňovy bramboráky a tradiční deštík. TOP Orlová měl nečekaně pouze dva zástupce (Dave a Strejda), kteří se představili v těchto týmech: domácí Tomáš Kutý, Dave a krumsíňák Bob Motl; Strejda spojil síly s polouvesáky Marcelkou Gráfikovou a “kým jiným” než Lukim Ondryhalem. Jak se tedy dařilo našim zástupcům v nelehké konkurenci okořeněné borci ze Slovenska?

Kuťák, Dave, Bob                - po švýcaru skore 3:1 a 7.místo; celkově asi 16.místo – nedohrávali jsme

Strejda, Márč, Luki              - po švýcaru skore 2:2 a 24.místo; celkově asi 24.místo –nedohrávali jsme   Pokud to měla být orlovská generálka na prestiž v Náměšti, je vše v pořádku, protože nepovedená generálka rovná se jak známo povedená premiéra, tak uvidíme.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na triplet Jarmily Dvořákové. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil triplet Pavla Hanáka.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Děvčata se mlsně bavila o lektorovi, který je bude školit. A: “ …. ale on nebude tvúj typ.    B: “ Jak to můžeš vědět ?” A: “ On není ničí typ !” No vkus je vkus o tom žádná.

3x stručně s: Martin Pírek vulgo Pirďa – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč        - Vojta Žiak

Nejlepší jídlo                        - kebab

Čím jsi chtěl být v dětství       - prodavač

V příští reportáži se dovíte, kdo je “Ten co porazil Dejva”

Rekapitulace: Hřiště ve Valšovicích tradičně velmi pěkně upravená, snídaně a oběd tradičně výborné, organizace a systém hry tradičně ideální, topácké výsledky tedy netradičně velmi slabé.                                                                                                                                           

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Být dobrým člověkem opravdu negarantuje, že ostatní budou také takoví. Bohužel.