Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatomartinská husa 2018

Vytvořil: 10.11.2018 | Jiří Ulmann

Hrochův Týnec. První písemná zmínka pochází z roku 1293. Historické nálezy máme z doby osídlení našeho území Kelty a poté Slovany. Název Hrochův dostal Týnec podle rodu Hrochů z Mezilesic. Základem osady byla obklopená tvrz a hospodářské stavení. V roce 1544 byl Hrochův Týnec povýšen na městečko a v dubnu 2011 byl obci obnoven status města. Zámek v Hrochově Týnci stál údajně již před rokem 1700 kdy byli jeho majitelé Zellerové z Rosenthalu. Dnešní budova však vznikla až po roce 1705 jako letohrádek premonstrátů z Hradiska u Olomouce.

Ukončení sezony mívají kluby různé. V Polouvsí je to tradiční skvělé supermele "Krtcup", v Orlové supermele konané vždy 17. listopadu nazvané příznačně "Pendrekáč". Chrupek Chrudim končí oficiálně sezonu turnajem v rámci ČAPEK. Byly to mixy dvojic konané na výše jmenovaném zámku v Hrochově Týnci. Tohoto rozloučení se sezonou se z TOP Orlové zúčastnil pouze Strejda, který vytvořil tým s členkou SKP Kulová osma Zuzkou Malou, mimochodem rodačkou z Orlové. Ukončit sezonu přijeli mimo jiné: Jana a Pavel Burešovi, Miluška Kutá s Péťou Tománkem, Zbyňa Jakeš s Radkou Němečkovou, Broňa Urbanová s Karlem Mrlinou, Jirka Voňka s Irenou Voříškovou a spousta dalších. Celý turnaj probíhal ve velmi přátelské, pohodové atmosféře a pořadatelům se opravdu vydařil. Umístění tentokrát opravdu nebylo důležité, ale sluší se pogratulovat vítězům, kterými byli Kačka Froňková a Péťa Vavrovič ml. oba z PC Sokol Lipník. Gratulujeme.

17. listopadu končíme sezonu v Orlové jako vždy v areálu restaurace Depo, bude to ostrý turnaj ty Pepo a rok 2019 začne opět Chrupek, začíná být českého pétanque pupek. Takže se již všichni těšíme. Zdar všem váš Strejda.