Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatomartinská husa 2019

Vytvořil: 9.11.2019 | Jiří Ulmann

Zámek v Hrochově Týnci stál údajně již před rokem 1700 kdy byli jeho majitelé Zellerové z Rosenthalu. Dnešní budova však vznikla až po roce 1705 jako letohrádek premonstrátů z Hradiska u Olomouce. V úplnosti se zachovala dispozice přízemí s valenými a klášterními klenbami, v patře zbyla z původního vybavení zrcadlová klenba nad schodišťovou halou. Po zrušení kláštera Hradisko v roce 1784 přešel zámek do soukromých rukou. Chodba a reprezentační prostory při východním průčelí prošly historizující úpravou okolo roku 1850, kdy byl zámek majetkem Petra Karla Šlechty.

Strejda v zámeckém parku

V sobotu 9.11.2019 uspořádal CHRUPEK Chrudim v zámeckém parku v Hrochově Týnci své rozloučení se sezonou 2019 v podobě regionálního turnaje dvojic mix Svatomartinská husa. Krásná nová klubovna včetně pěkných toalet skýtala možnost skrýt a ohřát se před nepřízní počasí, což bylo za vcelku nevlídného podzimního dne velmi potřeba. Turnaje se zúčastnilo 36 mixů (včetně polského a slovinského), které vybojovaly pět kol Švýcara s postupem do KO 8. Z TOP Orlová se zúčastnil pouze Strejda, který utvořil mix s Broňou Urbanovou z 1. Starobrněnského PK. Orlovské barvy hájil urputně, v konečném účtování docela úspěšně a navlékl si v sezoně 2019 již sedmý čtvrtfinálový korálek. Byť v KO 8 neobhájil čtvrté místo po švýcaru je dělené 5-8 místo ve skvělé konkurenci (síla turnaje přes 40) slušným počinem, když si uvědomíme, že do "káóčka" nepostoupili kupříkladu Vyoral, Šplechtová; Froňková, Zlobinský ml.; Burešovi a další z nasazených favoritů. Takže bravo Strejdo a Broňo. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Po jednom z mnoha prapodivných odskoků hlásil nejmenovaný hráč: " Sakra dnes to skáče jak gumový paňáco". 

Boulodrom na Slatině – jak jsme na tom zjistíme.

V sobotu 16.11.2019 uspořádá SLOPE Brno na svém boulodromu v Černozemní ulici další ročník tradičního regionálního turnaje trojic FISHING CUP. Z TOP Orlová se zúčastní Dave s albrechtičáky Vaškem Valíkem a Vojtou Žiakem. Druhý triplet utvoří Strejda s Miluškou Kutou a Petrem Tománkem z Valšovic. Sezona 2019 zde fakticky končí a čeká nás odpočinek, ale …….

Motto:  Život užívej stále naplno. Nikdy totiž nevíš, kdy skončí.

Koulím zdar váš Strejda.