Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatomartinská husa 2021

Vytvořil: 14.11.2021 | Jiří Ulmann

Zhruba čtyři kilometry od Hrochova Týnce leží obec Kočí. Vznik obce je datován do roku 1263, kdy byla osazena německým obyvatelstvem, které přišlo s kolonizačním proudem při zakládání Města Chrudim. Obec měla rychtu, která byla dědičná a svobodná. Počeštění obyvatelstva obce je spojeno s revolučním husitským hnutím, kdy němečtí osadníci opouštějí jak Město Chrudim tak i obec. Při pohledu do historie obce nelze pominout jedinečnou památku lidové architektury svého druhu v Čechách, stojící uprostřed vsi a to objekt kostela sv. Bartoloměje založený v roce 1397. V součastnosti vřele doporučuji návštěvu restaurace Bartoni, kde si po turnaji opravdu "pošmáknete" a doplníte kalorie.

TOP v zámeckém parku

Někteří nechápou, že loučení s petanque sezonou v listopadu není pozdě. O co jde? Ať se každý loučí kdy chce, s kým chce a jak chce. Někteří nechápou, že se petanque pod širým nebem hraje v takovém chladném počasí. O co jde? V současné nabídce renomovaných značek je mnoho oblečení s přívlastky funkční, termo, Merino a bůh ví co ještě, takže zima nehrozí. Někteří nechápou, že kdo chce hrát bude hrát kdykoliv a kdekoliv. A o to tady přece jde. V sobotu 13.listopadu jsme se tedy loučili se sezonou 2021 v Hrochově Týnci. Turnaj samotný byl cítit vůněmi laskomin v podobě ovaru a prdelanky, které se podávaly po celý den. Aby té pohody nebylo málo, tak zájemce hrdě provedl místní starosta přízemím a sklepením rekonstruovaného zámku. A petanque? Hrál se pětikolový švýcar s postupem do KO8 a k postupu byly potřebné minimálně čtyři výhry. Dave s Fanou Krpcem a Zbyňou Jakešem bojovali ze všech sil, ale skore 3:2 nakonec stačilo na první nepostupovou devátou příčku. No tak snad zase příště. Strejda s Fishem posílení o Péťu Janíka zadání splnili a se čtyřmi výhrami obsadili po švýcaru výtečné třetí místo. Stopku ve čtvrtfinále našim borcům však nekompromisně vystavili první nasazení a pozdější vítězové Vavrovič st.,Vavrovič ml., T. Michálek. Poté jsme po vzájemné dohodě již turnaj nedohrávali, ale i tak je osmé místo výborným počinem. Bravo chlapci. Co říci závěrem. Na listopad pěkné počasí, skvělá atmosféra, dobré pohoštění a výborné výkony. Ano CHRUPKU se loučení se sezonou vydařilo. Děkujeme.                                                                                                                                                                  Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

P.S. Večeře v restauraci Bartoni byla opět skvělá.

Hláška dne: Dnes s dovolením použiji “výcuc” z básničky, kterou mi shodou okolností poslal můj nejoblíbenější spoluhráč k narozeninám: “Mám jednoho petanquoveho kamaráda, co nám do hry a života rady dává.Ta hra s ním nema ani hlavu ani patu, než bych ho poslouchal dám si do uší vatu…………. Strejda, to je on co stmeluje nás a  zasvěcuje do petanquovych krás”. Takže tak, dobrý kamarád je určitě lepší než špatný. Díky Fishu.

3x stručně s: Jiří Ulmann alias Strejda – TOP Orlová

Nejoblíbenější spoluhráč       - Marek Olšar řečený Fish

Nejlepší jídlo                       - pečený bůček

Čím jsi chtěl být                 - chemikem

V příští reportáži zjistíte, kdo má nejraději uzené koleno…...         

Terezínské bitvy – boje jako břitvy.

V sobotu a v neděli 20. a 21.11 uspořádá SK Sahara Vědomice 3. a 4. bitvu o Terezín. Po oba dva dny se bude jednat o regionální turnaj trojic konaný v terezínské jízdárně. V sobotu i v neděli budou Dave a Strejda bojovat v tripletu s “Kulovým bleskem” Ráďou Skopalem. Tak se hošani snažte, ať máte na co vzpomínat, protože …..

Motto: Člověk je nejštastnější ve svých vzpomínkách....

Koulím zdar váš Strejda.