Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2018

Vytvořil: 29.9.2018 | Jiří Ulmann

Valšovice jsou malá vesnice, část města Hranice v okrese Přerov. Nachází se asi 6 km na jihozápad od Hranic na levém břehu řeky Bečvy. Ač malá vesnice o to větší jsou srdce místních, kteří mohou být velmi pyšní na svůj areál. V tradičním termínu 29.9.2018 zde uspořádali velmi dobře obsazený turnaj dvojic, který byl, jak je zde zvykem po všech stránkách perfektní (k obědu se podával domácí dančí guláš). TOP se zde objevil ve čtyřech týmech. Camel s T. Kutým, Dave s R. Janečkem, Fish s L. Míčkem a v neposlední řadě Strejda s J. Gratclem. Dvojice Daeva a Camela patřily mezi favority, ale jak bývá obvyklé všechno bylo jinak.

Turnaj se hrál systémem čtyřkolového Švýcara s postupem do KO 16, takže teoretické vyhlídky všech čtyřech našich týmů na postup byly dobré. Po odehrání čtyř kol se mohli z postupu do KO 16 radovat všichni naši zástupci a shodou okolností si všichni vybrali povinnou prohru, takže postup se skore 3:1. Pořadí po švýcaru: Camel 14.místo, Strejda 12.místo, Dave 11.místo a nejlepší umístění zaznamenal Fish – 5.místo. Bylo tedy jasné, že do KO 8 se dostane minimálně jeden zástupce TOP, protože Fish šel na Strejdu. Jak se po osmifinále ukázalo toto minimum bylo maximem. Dave nestačil na R. Skopala (poté celkově 16). Camel na pozdějšího vítěze Toma Michálka (poté celkově 9). V bratrovražedném souboji s Fishem (poté celkově 15) poměrně překvapivě zvítězil a do čtvrtfinále postoupil Strejda, jenž tentokrát jako nejlepší orlovák obsadil konečné slušné 7.místo. Celkově můžeme zhodnotit účast TOP Orlová ne jako výbornou, ale jako poměrně slušnou. Dobře to hrajete kluci.

Do Albrechtic 6.10.2018 na Albrechtický pohár se chystá Dave se Zbyškem Pořízkou, Fish s Peťou Janíkem a Strejda se Šárkou Moosovou. Úspěch vám všem Strejda přeje, neb ten i v zimě vždy zahřeje. Zduř.