Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2019

Vytvořil: 28.9.2019 | Jiří Ulmann

Standa Tvrdoň, Jirka Gratcl a Zbyněk Jakeš za podpory dalších zakládajících členů mohou definitivně slavit 14.4.2004 oficiální registraci klubu pod názvem SPORTOVNÍ KLUB PÉTANQUE HRANICE VI - VALŠOVICE. O zájmu, o tento zatím hodně neznámý sport ve Valšovicích a Hranicích, svědčí 17 členů registrovaných hned v tomto roce. Pro všechny členy a přátelé se tak odstartovalo hlavně období budování sportovního areálu ve Valšovicích. Na poli sportovním nás čekaly první nesmělé krůčky při poznávání této hry na republikové úrovni. Snad nejvíce se do našich pamětí zapsal náš první  turnaj v hale na výstavišti v Přerově. (Převzato ze stránek  SKP Hranice VI-Valšovice.)

Čtyři TOPáci co nezkazí legraci.

V sobotu 28. 9. 2019 uspořádal SKP Hranice VI. – Valšovice tradiční regionální turnaj dvojic. Hned v úvodu nutno říci, že vše bylo opět ze strany pořadatelů na jedničku. Turnaje se zúčastnilo   46 dvojic, které usilovaly o co nejlepší umístění. Mezi zúčastněnými byl i jeden slovinský pár. Z hostování v Rakousku a následného soustředění v Německu se vrátil Fish, takže Orlovou reprezentovali čtyři borci. Hrál se čtyřkolový švýcarský systém s postupem do KO 16. A jak si vedli naši zástupci? Dá se říci bez nadsázky, že opět skvěle. Dave, Pavel Bureš st. – jeden z favoritů po švýcaru čtvrtý. V KO 16 si pohoršil na celkové 10. místo. Camel, Fish – černý kůň turnaje po švýcaru patnáctý si naopak polepšil a celkově skončil na 9. místě. Strejda, Karel Mrlina – třetí vzadu po švýcaru dvanáctý, celkově však tentokrát nejlepší z TOPáků na velmi pěkném    4. místě. Všechny tři naše týmy v první desítce a to si určitě zaslouží pochvalu. Takže kluci gratullacééé. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Uklidňující hlášku v nářečí pronesl Karel po ne zrovna skvělém Strejdově plasu: “Dobrý, hórovňový kóle tam bévajó“.

V Albrechticích hrajem dvojky – jdeme na to kluci holky.

V sobotu 12.10.2019 uspořádá PAK Albrechtice na svém boulodromu tradiční regionální turnaj dvojic Albrechtický pohár. Již nyní je avizována účast sedmi polských ekip a to je záruka kvality. Naše barvy budou hájit: Fish s Péťou Janíkem a  Strejda s Robinem Konšelem. Za zmínku stojí, že turnaj byl do dvou minut plně obsazen. Takže chlapci pojďme do toho a hlavně nic neplánujte protože ….

Motto: Život je prostě někdy jen hříčkou okamžiků.

Koulím zdar váš Strejda.