Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2020

Vytvořil: 26.9.2020 | Jiří Ulmann

Pokračování. V roce 2005 se klub rozrůstá o dalších šest členů. Současně absolvuje první oficiální turnaje pod "Čapkem" a snaží se zorganizovat i první turnaje ve Valšovicích. Místo "prvomájového průvodu" se pokračuje v tradici "Prvomájového koulení", jako vzpomínky na datum neoficiálního založení klubu.Současně se přidávají i další turnaje - "Valšovický pohár" a "Svatováclavské koulení". Nadšení pro hru a poctivý trénink přináší první úspěchy na regionálních turnajích na Moravě. Z Litovle a Orlové přivážíme první poháry za umístění na "bedně". (Převzato ze stránek SKP Hranice VI-Valšovice)

Dejv na vlně nejen vítězné.
 
V sobotu 26.9.2020 jsme si vyjeli řečeno obrazně zaplavat do Valšovic. Akce Svatováclavské koulení nebyly ovšem závody v plavání, ale turnaj dvojic v petanque. Počasí nevlídné, hríště pod vodou, ale i tak se po velkém úsilí pořadatelů (tedy klobouk dolů) s mírným zpožděním hrálo na regulerních hřištích. No co už, nejsme žádné sra... tedy bábovky. S hodnocením respektive výsledky našich borců začnu od konce. Camel, Fish po čtyřkolovém švýcaru skore 2:2 znamenalo dvacáté sedmé místo. Tedy nic moc, ale s ohledem na Fishovy žaludeční obtíže dobrý. Strejda s Karlem Mrlinou také 2:2 a sedmnácté místo. Druhý turnaj po sobě pro Strejdu na prvním nepostupovém místě. Smůla? No a jak se patří to nejlepší nakonec. Dejv, Pavel Bureš finále. Výborně. O titul bojovali seč mohli, ale Miro Drmola se "znovuzrozeným" Robinem Konšelem byli nakonec nad jejich síly. Druhé místo na dobře obsazeném turnaji s mezinárodní účastí (účast poláků a slovinců) však nutno považovat za pěkný úspěch. Skvěle TOP Orlová a HAPEK. V závěru gratulace do Polouvsí. Třicátý devátý nasazený vlastně tedy nenasazený pár Marcela Gráfiková, Tereza Koudelková se překvapivě probojoval až do čtvrtfinále. Opravdu pěkný a překvapivý výsledek. Celkové výsledky  naleznete http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html.
 
Hláška dne: Dnes jsem vybral špičkování dvou šprýmařů. A: "Proč jsi tak bachratý"? B: "Protože nejsem líný se nažrat".
 
O pohár CdP Loděnice, bude turnajem měsíce?
 
V sobotu 3.10.2020 snad uspořádá CdP Loděnice předposlední prestige sezony 2020. Jediným zástupcem TOP Orlová bude tentokrát Strejda hrající v tripletu s valšovickými Miluškou Kutou a Petrem Tománkem. Takže Strejdo držíme palce a platí pro všechny .......
 
Motto: Neubližujte druhým a hlavně sami sobě, protože se vždycky najde někdo, kdo to s radostí udělá za Vás.
 
Koulím zdar váš Strejda.
 
 
 

Komentáře
28.9.2020 12:26 Dave
Ještě jedna hláška dne : já umím umístit střeleckou kouli..... Kdo tohle pronesl si domyslet sami
28.9.2020 12:44 Radim Valošek
Tereza je ve skutečnosti Valošková ... ne Koudelková. Přihlašoval jsem to já ... :-). Že by podvědomí ... ?