Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2021

Vytvořil: 27.9.2021 | Jiří Ulmann

Areál dnešního městského jádra Hranic byl osídlen již ve 12. století. Středověká osada vznikla jako přirozená hraniční výspa na okraji pomezního hvozdu mezi Moravou a Slezskem – dále od města směrem na sever již byly pouze těžko prostupné lesy. Odtud také pochází název současného města – Hranice. Pozdější německý název Weisskirchen vznikl až později v důsledku postavení původního gotického kostela, stávajícího do třicetileté války v místech současné fary, jenž tvořil svým bílým zdivem dominantu údolí řeky Bečvy – latinsky Alba Ecclesia, německy Weisskirchen (doslova Bílý kostel). V blízkosti města procházela tzv. Jantarová stezka táhnoucí se po svazích Moravské brány. (...pokračování příště)

Káóčko nám uniklo, ale bylo skvěle.

Jak to vidím já, Valšovice jsou dlouhodobě spolehlivým „dodavatelem“ turnajů na Moravě zahrnující jedničky, dvojice i trojice v kategorii regionál. Jak to vidím já, ve Valšovicích jsou trvale uspokojovány veškeré potřeby zúčastněných a dohrávky ve skupinách po osmi se snad nikde jinde nevidí. Jak to vidím já, valšovickým už schází pouze turnaj kategorie Prestige. Opravdu by jim moc slušel. V sobotu 25.9. jsme se ve čtyřčlenném obsazení zúčastnili ve Valšovicích turnaje ve kterém jsme byli v minulosti nejednou na bedně. Ne tak tomu bylo tentokrát, i když ambice byly vysoké. Jak jsme si tedy vedli? Dave s Pavlem Burešem  po švýcaru 40.místo / po dohrávkách 33.místo. Bez komentáře. Strejda s Lukášem Ondryhalem 17/19. Strejdovo tradiční první nepostupové místo. „Nejlepší“ z našich byli tentokrát Camel s Fishem, kteří si vyměnili umístění se Strejdou 19/17. No co už. Jako vždy ve „Valškách“ vše naprosto OK, tentokrát i s počasím. Super turnaj, super lidi, super den. Moc děkujeme skvělým valšovickým. Závěrem nemohu jinak a musím zmínit skvělý výsledek polouveských juniorek Sáry Valoškové a Rozárky Ruskové. Tato mladíčká děvčata vybojovala skvělé 3.místo (porazila mimo jiné ve čtvrtfinále krumsínský pár Motl, Pánek). Za TOP Orlová obrovská gratulace. Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

P.S. V nedělním juniorském turnaji v Polouvsí vybojoval Lukáš Ondryhal s Michalem Zlobinským 2.místo a Sára Valošková s Jakubem Lukešem opět 3.místo. (zvítězil pár Petr Bejšovec, Dan Geisler) Opět gratulujeme.

Hláška dne: Tentokrát jsem vybral dotaz nejmenovaného borce-střelce s cca 20% úspěšností, která mě docela pobavila :”A z které strany mám tu kouli trefit”? No sebevědomí některých je obrovské.

3x stručně s: Milan Mikyška alias Jack SK Sahara Vědomice

Nejoblíbenější spoluhráč - Simona Horáčková

Nejlepší jídlo                 - lazaně

Čím jsi chtěl být            - hasič

V příští reportáži zjistíte, kdo chtěl být v dětství řidičem toho největšího náklaďáku.

Polská ekipa – třeba míti Filipa.

V sobotu 9.10.uspořádá PAK Albrechtice na svém boulodromu tradiční regionální turnaj dvojic Albrechtický pohár. Můžeme směle říci, že se jedná o turnaj “międzynarodowy”, neboť je přihlášeno devět kompletních polských ekip (celkem třicet sedm týmů). Orlovské barvy budou hájit: Dave s Vojtou Žiakem z Albrechtic, Strejda se Sárou Valoškovou z Polouvsí a Camel s Fanou Krpcem z Krumsína.Těžká mezinárodní konkurence, vám dá určitě zabrat tak bojujte a nebojte se do toho jít naplno, neboť jak říká polské přísloví ……..

Motto: Kdo na nic nezamíří, nic netrefí.

Koulím zdar váš Strejda.