Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Světový den koulí 2023

Vytvořil: 5.3.2023 | Jiří Ulmann

Nejstarší zmínka o obci Ořech je z roku 993. I když to na první pohled možná není patrné, patří dnešní Ořech mezi nejstarší sídla v Čechách. Už na konci 10. století se obec jménem „Orech“ objevuje v latinské darovací listině českého knížete Boleslava II. Pobožného. Asi dvacet let po založení pražského biskupství se tak Ořech dostal do majetku nedalekého Břevnovského kláštera. Další zprávy ve starých listinách se objevují až od 14. století a Ořech se v nich vyskytuje i pod jmény Orsichov, Ořechov, později pod jménem Wořech. Z roku 1352 je první zmínka o ořešském farním kostele. Nachází se v rejstřících papežských desátků. Na konci tohoto století byla „povýšena“ ořešská fara na vikariát, a Ořech se stal významným duchovním i správním střediskem.

Světový den koulí – mrznou nám pazoury.

4.3.2023 uspořádal C.T.P. CLUB OŘECH silně obsazený tradiční regionál dvojic. Síla turnaje přes 46 za účasti české špičky a borců ze Slovenslka slibovala urputné boje čtyřicetičtyř týmů. Orlovská účast na turnajích v Ořechu je spíše vyjímečná a tak TOP Orlová zastupoval tentokrát pouze Strejda, který spojil síly s “vědomičákem” Milošem Přibylem. Zjevně nudící se “skorodůchodce” se týden po Terzínu opět vydal na dlouhou cestu, tentokrát ku matičce Praze. Pravda není to za humny, ale jsou vzdálenější místa pravda? V Ořechu, v krásných zahradách penzionu U Barona Prášila se hrál čtyřkolový švýcar s postupem do KO 16. A jak si tedy vedl jediný náš zástupce se svým parťákem?

Strejda, Miloš            -           po švýcaru skore 2:2 a 16.místo; celkově dělené 9-16.místo – postup do KO 16 byl asi povinností, poté prohra s pozdějšími vítězi. No co už.

Poslední postupové místo “vyžral” Strejda s Milošem. První opravdu smolné nepostupové místo nešťastně zbylo na skvěle hrajícího mladičkého Michaela Brandese (hrál se svým otcem Valtrem). Porazili mj. silný tým V. Zikmunda, Froněk st. a po velmi vyrovnaném zápase si hodně oddychnul také pár Kauca, Koreš st. Takže chválíme.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: A ještě jednu z Terezína dodal Valtr. Gábina zaperlila a dělala si alibi: "Jsem ráda, že házím první. Odházím a mám klid." No co už časem jí vysvětlíme jak funguje týmová hra.

3x stručně s: Jozef Karacsony alias Džuzi – SLOPAK

Nejoblíbenější spoluhráč       - Mici

Nejlepší jídlo                       - vídeňský řízek

Čím jsi chtěl být v dětství     - tankista

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejraději s Michalem Drmolou.          

Rekapitulace: areál v Ořechu supr, počasí na začátek března vyšlo krásně, zázemí v penzionu fajn – pěkně teplíčko, organizace a systém hry v pořádku, z orlováků byl tentokrát :) nejlepší Strejda, ale mohlo to být i lepší. Závěrem poděkování pořadatelům za uspořádání fajn turnaje v pěkném a klidném prostředí.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Nikdy neapelujte na protivníkovy "lepší stránky". Obvykle totiž žádné nemá.