Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
SVĚtový DEn Koulí 2024

Vytvořil: 10.3.2024 | Jiří Ulmann

Baron Prášil je historická postava Karl Friedrich Hieronymus svobodný pán von Münchhausen (11. května 1720 – 22.února 1797). Známý byl též jako baron Münchhausen či baron Prášil. Byl to německý baron, voják a cestovatel. Narodil se v Bodenwerderu a v mládí sloužil jako páže u vévody Antona Ulricha II. Brunšvického. Posléze se v ruské armádě, v níž bojoval až do roku 1750 zúčastnil dvou bitev proti osmanským turkům. Po návratu domů Münchhausen údajně vyprávěl množství vymyšlených historek o svých neuvěřitelných dobrodružstvích. Zemřel ve svém rodišti Bodenwerderu. V tomto městečku je i jeho muzeum a na každém rohu narazíte na sochu připomínající některou z neuvěřitelných příhod. Mezi jeho neuvěřitelné výkony patřily let na dělové kouli, cestování na Měsíc, či uniknutí z bažin tím, že se sám vytáhl za vlasy.

U Prášila barona – nebyla to pohroma.

V krásné vyhřívané hale pro 2000 diváků, za účasti dvaceti kompletních zahraničních týmů mimo jiné z Francie, Itálie, Belgie a Thajska uspořádal v sobotu 9.3. 2024 C.T.P. CLUB OŘECH v areálu Penzionu u Barona Prášila tradiční mezinárodní superprestiž dvojic. Pochopilelně nechyběly ani kamery ČT a několika dalších zahraničních televizních společností…… :) :) :) . Takhle nějak by možná začínalo vyprávění výše zmiňovaného barona Prášila. Vraťme se však do reality. Datum, pořadatel a místo konání (ovšem ne v hale) souhlasí. Nebyla to prestiž a televize taky zatím chyběla, snad někdy jindy. Byl to však nepochybně skvěle obsazený regionál dvojic, kdy se nakonec při otevření venkovní sezony sešlo skvělých 62 párů. Zahraniční účast jistil německo-švýcarský pár Detlef Schwedae a Ingo Wonsack. Natěšená byla i česká špička, takže kvalita turnaje nad 46 nepřekvapila. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO16.  TOP Orlová měla u matičky Prahy opět své zastoupení. Do Ořecha se vydal Strejda, bo mu “nezaleži”. Co slíbil, to splnil a do dvojic se na pohodu domluvil s damníkovskou Gabi. No a jak si tedy “pohodáři” v Ořechu vedli?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Strejda, Gabriela Staneková (PC Damníkov) – po švýcaru se skore 2:2 čtyřicáté místo. Předvedená hra však byla lepší, než konečné umístění, takže pohoda. Cíl dvě vítězství splněn. Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

 

Zaujalo nás: Po dlouhé době, nebo snad poprvé se hrálo “Na kopečku”. Za mě bylo hřiště č.31 snad nejidylidštější na celém českém okruhu. Umístění, výhled a imitace hradní zříceniny u lesíka – naprosto fantastické. Bravo.                                                                                                                                                                                

Hláška dne: Po dvou povedených střelách a dvou posunutých košoncích hlásí borka na adresu soupeře: “Tvl to je skrytý talent! “ Po dvou dalších střelách a dvou posunutých košoncích hlásí její parťák: “Hovno skrytý talent, hajzlík je to.” No ještě že se máme rádi.  :)

3x stručně s: Oľga Whitworth         - PKP (Pezinský klub petanque)

Nejoblíbenější spoluhráč                     - Mirko Čermák

Nejlepší jídlo                                      - kuřecí stehýnko

ím jsi chtěla být v dětství                    - letuška

V příští reportáži pokračuji ve zpovídání Slovenek. Která to bude?

Rekapitulace: Hřiště v zahradách penzionu U Barona Prášila hezky upravená; počasí na začátek března naprosto fantastické; snídaně a oběd tradičně ve vlastní režii; jídlo a pití k dispozici v penzionu; organizace a systém hry v pořádku, i když počtu zůčastněných by slušelo spíše 5 kol švýcara, no co už; TOPácký výsledek – nic moc tedy. Organizátorům se povedl pěkný turnaj – první “čapkovský” venkovní v sezoně 2024. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                               

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Úsměv je nejlepší způsob, jak osudu ukázat zuby.