Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
TOP Klip 2019

Vytvořil: 19.10.2019 | Jiří Ulmann

V současném pivovaru v Litovli se vaří pivo od roku 1893 a pivovar tak navázal na tradici výroby piva v Litovli, o níž jsou historické záznamy už od roku 1291. O dobrý zvuk litovelského piva se ve své době přičinil i slavný zápasník Gustav Frištejnský, který měl za ženu dceru prvního sládka. Královské pivo Litovel, značka piva, kterou se Pivovar Litovel a.s. prezentuje na tuzemském i zahraničním trhu, má výjimečnou kvalitu, která byla v minulosti i v posledním období několikrát vysoce oceněna odborníky z oboru pivovarnictví na nejprestižnějších výstavách a soutěžích.

U Sokolovny opět čtvrtfinále.

V sobotu 19. 10. 2019 uspořádal KLIP Litovel regionální turnaj trojic TOP KLIP Litovel. Turnaje se sice zúčastnilo pouze 26 trojic, ale síla 35+ svědčí o solidním obsazení. Hrál se čtyřkolový švýcar s postupem do KO 8 . Camel, Dave a Lepisto jako vždy nejvyšší ambice. Realitou bylo se skore 2:2,  čtrnácté místo po švýcaru a po dohrávkách konečné patnácté. Tedy nic moc. Fish, Strejda a Brevča útok na KO 8 se zdál spíše nereálný. Chlapci se však hecli, získali cenné skalpy krumsínských týmů pod vedením Mildy Pánka a Davida Faltýnka a se skore 3:1 šli do KO 8. Zde se jim však nezdařila odveta proti pozdějším vítězům Faltýnek, Janeček, Soldán, ale konečné šesté místo lze považovat za úspěch. Bravo. Vždyť do KO 8 se nedostaly kupříkladu silné triplety Mildy Pánka, Vojty Žiaka, Mirka Krpce a další z potencionálních favoritů. Závěrem ještě pochvala pořadatelům. Tentokrát vše šlapalo na jedničku a turnaj proběhnul bez sebemenšího zádrhele. V neděli 20.10.2019 se Fish (obhájce trofeje), Dave a Strejda vydali bojovat o velmi ceněnou trofej KRT CUP do Polouvsí. Tradiční supermele okořeněné vyhlášenou pohodovou atmosférou a pohostinností proběhlo za příjemného počasí v rodinné atmosféře. Zde o výsledky nešlo a tak vládla dobrá nálada, pily se dobré nápoje a a k jídlu bylo také z čeho vybírat. Děkujeme polouveským za pěkný den. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Po asi třímetrovém velmi nepovedeném plasu Brevči se jej Fish zeptal: „Tome zakopnul jsi o kroužek nebo co“?

Z Chrudimi cesta do Nymburka města.

V sobotu 26.10.2019 uspořádá CHRUPEK Chrudim v Klášterních zahradách další ročník regionálního turnaje dvojic Kapucínova koule s účastí 55 dvojic. TOPáci vysílají čtyři mušketýry, kteří vytvoří dva týmy: Dave s Camelem a Fish se Strejdou. Ti samí budou jako jednotlivci bojovat na Nymburské nule v neděli 27.10.2019, kdy PC Mimo Done Nymburk pořádá regionální turnaj jednotlivců (účast 100 koulistů). Takže chlapci pojďme do toho, umíme to a máme na to, bojujme protože ….

Motto:  Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Koulím zdar váš Strejda.