Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
TOP Klip 2023

Vytvořil: 24.4.2023 | Jiří Ulmann

Vítejte ve světě piva Litovel. Více než 730 letá tradice piva v Litovli má svůj počátek v roce 1291, kdy král Václav II. udělil městu právo mílové. Toto privilegium opravňovalo výhradně litovelské měšťany vařit a šenkovat pivo v okruhu jedné míle, tedy v okolí přibližně sedmi kilometrů. Pivo se ve středověku vařilo v právovárečných domech, kterých bylo tehdy v Litovli 57. Právovárečníci patřili mezi nejzámožnější obyvatele a jejich slovo mělo při řízení města velkou váhu. I současné litovelské pivo, vařené klasickými postupy, má své kořeny v této slavné historické éře. Vyrábí se zde Litovel: - Classic, Moravan, Premium, Josef 11,5%, Gustav, Václav, Sváteční speciál 13°, Černý citron alko_nealko, Višňový ležák, Řezaný citron, Pomelo, Pšeničné, Premium Dark, Maestro, Kvasničák, Patrik, Svatomartinské 13%. Rozmanité, jen si vybrat.

„Hanácké Benátky“ – není čas na památky.

V sobotu 22.4.uspořádal KLIP Litovel první presiž sezony 2023 pod širým nebem. Boje se tradičně odehrávaly v areálu místní Sokolovny. Hrálo se systémem skupin každý s každým s postupem do KO 16 za účasti 45 tripletů při čemž kvalita turnaje byla přes 45. Vůbec nepřicházelo v úvahu, že by borci Z TOP Orlová byli mimo dění. “Topáci” bojovali o co nejlepší výsledek v těchto tripletech: Dejv, Camel a Vladimír Matuška z Orla Řečkovice; dalším byl Strejda s “valšovičáky” Miluškou Kutou a Petrem Tománkem. Jak se tedy těmto ambiciózním tripletům vedlo? 

Dejv, Camel, Vláďa      - ve skupině skore 4:1 a 1.místo; celkově 10.místo – v KO 16 vystavil “našim” stopku klan Krpců a poté v dohrávkách pěkné 10.místo. TOP Orlová v TOP 10 – slušné.

Strejda, Miluška, Petr   - ve skupině skore 3:1 a 1.místo; celkově 4.místo – KO 16 kanár tripletu Valík, V.Žiak, Pírek; KO 8 pomsta a výhra s Krpci, poté už marná snaha s “všelijakými” mistry ČR, takže skvělé 4.místo – velké bravo!

Smolař dne a poslední postupující nebude, ale musím zmínit velmi sympatické výkony všech juniorů, ale Veroniky Dušákové z PCBD zvlášť, ta byla fakt skvělá.        

Na Morgana piráta – ať máš nervy ze zlata. 

V neděli 23.4.uspořádal C.T.P. CLUB OŘECH mezinárodní regionální turnaj jednotlivců. Hrálo se systémem čtyři kola švýcar s postupem do KO 16 za účasti 59 tripletů při čemž kvalita turnaje byla přes 33. Kromě našich se zůčastnili také hráči z Dánska, Nizozemska, Ukrajiny, Německa a Slovenska. Kdo byl z orlováků takový šílenec, aby po sobotní prestiži v Litovli jel společně s borci (taky šílenci) z Damníkova ještě na jedničky do Ořecha? Ano hádáte správně, byl to Strejda. A jak si tedy vedl v přetěžké české a mezinárodní přesile?

Strejda -          po švýcaru skore 1:3 a skončil tedy asi pět metrů hluboko někde v bažině (48.místo);  – po náročné sobotě a čtyřhodinovém spánku to už prostě nešlo. No co furt němože byť sobota no ni.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na Ondru Blaščáka z PC Přítkov. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil Vašek Mráz z PK Osika Plzeň. A opět zmínka o juniorech. Mladičký Míša Brandes z PC Damníkov si odváží mimo cenných zkušeností i skalp Iva Chmelaře, bravo.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V sobotu sledoval Robin čtvrtfinálový souboj “Kutá versus Krpec” a převelice fandil. Zeptal jsem se ho: “Kuva Robin komu ty vlastně fandíš?” Robin bryskně odpověděl: “ No přeca sobě, pak je mama a pak hnedka Fana.” No, takže tak to má hošan vyjasněné.

3x stručně s: Vojtěch Lukáš vulgo Šákul – PLUK Jablonec 

Nejoblíbenější spoluhráč          - Péťa Vavrovič ml., Tomáš Michálek

 Nejlepší jídlo                         - álova krůta (mamčina specialita)

Čím jsi chtěl být v dětství        - profi sportovec

V příští reportáži se dovíte, kdo nebo co je “fazol” 

Rekapitulace:

Litovel - hřiště rozmanité, pěkné, snídaně a oběd chutné, počasí naprost skvělé, organizace a systém hry v pořádku, vyhlašování vítězů poměrně trapné, topácké výsledky skvělé.                                                                                                                                       

Ořech - hřiště fajn, jíst bylo co, klobásy a pizza skvělé, počasí oproti předpovědi nakonec vyšlo, organizace a systém hry v pořádku, topácký výsledk tedy Strejdův nestojí za zmínku, ale jo byl strašný.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Když to není tak, jak chceme, musíme to chtít tak, jak to je.