Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Valšovický pohár 2019

Vytvořil: 21.7.2019 | Kamil Jurišta

Psal se rok 2003 , první květnový den. Nádherné slunečné počasí a na první dráze vybudované ve Valšovicích za bytovkou se schází "hajní" a "radní", aby místo zrušeného "prvomájového průvodu" sehráli první historický mini turnaj ve hře podobající se francouzské hře pétanque. Dobrá nálada podpořená výtečnými bramboráčky na venkovním ohništi, pivíčkem a když francouzská hra, tak navrch ještě francouzské pití "Absint". Výsledek tehdy nebyl vůbec důležitý, ale rozhodnutí založit pétanque klub všem v hlavách zůstal. (Převzato ze stránek  SKP Hranice VI-Valšovice.)

Takový „divný“ turnaj

V sobotu 20.7.2019 uspořádal SKP Hranice VI. – Valšovice solidně obsazený tradiční regionál jednotlivců Valšovický pohár. Hned v úvodu nutno zmínit, že po všech stránkách bylo ze strany pořadatelů vše v naprostém pořádku, ostatně jak jsme ve Valšovicích zvyklí. Jinak to byl docela „divný“ turnaj. Do KO 16 se po pěti kolech švýcara nedostali očekávaní hráči jako např. Lenka Svobodová (po švýcaru 25), Radek Skopal (26), Péťa Janík (34), Fana Krpec alias Lepisto (37) a další a další spolufavorité. Naopak nečekaně a vcelku překvapivě se do KO 16 dostali: „kolemjdoucí“ Jarek Morisch (4), valšovický Martin Gratcl (9), Honza Csibrei ze Stařiče (11), Pepa Koudelka z Polouvsí (14) a nečekal se ani postup Zdenka Handla z Adamova (15). Smolařem turnaje byl Pepa Ondryhal z Polouvsí, který obsadil nepopulární 17. místo. K účasti našich. Dave vyloženě nezklamal a šesté místo určitě není k zahození, ale sám asi myslel při současné formě na vyšší příčky. Strejda pojal turnaj příliš pohodově a ani 36. místo jej moc nerozhodilo. Konečné výsledky už překvapivé nebyly. Zvítězil domácí Zbyňa Jakeš před albrechtickou dvojicí Vojta Žiak, Vašek Valík. Gratulujeme. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Radim Valošek se ptal Strejdy: "Ty jsi přijel na motorce"? Po nechápavém Strejdově pohledu dodal: "No že máš přilbu pod tričkem".

Na Slavkově na zámku dáme meloun hošánku

PC Austerlitz 1805 uspořádá 27.7.2019 prestižní turnaj trojic Grand prix d Austerlitz v nádherném prostředí zámeckého parku. TOP Orlovou budou reprezentovat a o co nejlepší umístění usilovat Dave s tradičními parťáky Fanou Krpcem a Robinem Konšelem a Strejda s Pavlou Beranovou a slovenkou Danou Klúčikovou. Dobře se umístit nebude snadné, protože již nyní je přihlášeno více než šedesát týmů, takže ať to dopadne jak dopadne ……..

Motto: . Nestěžuj si, vždycky je na tom někdo hůř než ty !!!

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
21.7.2019 22:59 Radim Valošek
Přidám ještě (s dovolením)c hlášku našeho juniora Lukina:
Poté co Péťa Tománek uprostřed obědového rautu vyhlásil kontrolu výsledků, tak Lukin nad plným talířkem utrousil: "No teď ti tam tam někdo půjde ..."