Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Valšovický pohár 2021

Vytvořil: 17.7.2021 | Jiří Ulmann

Valšovice leží v kopcích   za Teplicemi nad Bečvou, asi 5 km od Hranic. Při sčítání lidu    v roce 2011 měly 135 obyvatel. V obci je  nově vybudovaný sportovní areál se zvláštní specializací na petanque. Podle pověsti založil Valšovice uhlíř Valcha, který zde pálil dřevěné uhlí. Nejstarší písemný doklad o existenci osady pochází z roku 1371. Obec byla později součástí Helfštejnského panství a to až do roku 1848. Jako malá dědina byly Valšovice přičleněny k Paršovicím (1900 - 1954). Po krátkém období samostatnosti obce se tato stala součástí Hranic. Přejeme tedy k 650. výročí založení obce VŠE NEJLEPŠÍ.

 

Oslavencům nic nedarovali

Bavily se baby na rynku, že ty Valšovice su v současnosti centrem teho jakehosi petanque v Severomoravskym kraju. Asi ano, ale pozor na expanzi polouveských. Bavily se baby na rynku, že by v tych Valšovicach neškodilo uspořadat MČR. Ano, to je pro valšovické výzva a věřím, že by se pořadatelství zhostili na výbornou. Bavily se tež o tym, že v tych Valšovicach maju krasny areal, kde hraju nienem to ten petanque. To je pravda a to jen dokazuje, že zde jsou lide aktivní a práce se nebojí. Oslavy 650. výročí založení obce neměly se souboji petanque nic společného. Každý bojoval jak uměl a souboje to byly věru urputné. Hrálo se systémem pětikolového švýcara s postupem do KO 16. Výsledky orlovských vcelku podle očekávání. Dave 4:1 švýcar a v káóčku opět skvělé 2.místo. Dobrá práce – gratulace. Strejda skoro tradičně těsně za postupem (3:2), v dohrávkách samé výhry a konečné 17. místo. No jakž, takž. Fish podobně 3:2 a posléze konečné 19. místo. Dobré to bylo pohodička po celý den. Super. Trošku nespokojeni mohli být pořadatelé. Tradičně skvěle připravený turnaj a v semifinále nikdo z domácích favoritů (Krumsín, Orlová, HAPEK, Polouvsí). Tak snad příště. Pro mě osobně největším překvapením byla účast v KO 16 polouveského „rebela“, mladičkého juniora Hugo Valoška. Výborně Hugo jen tak dále.                                                                                     

Ve Valšovicích jsme jako vždy strávili krásný den plný zážitků a skvělých zápasů. Sedmistého výročí založení Valšovic se asi mnozí z nás nedožijí, ale mládí vpřed. Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html   

Hláška dne: “Pokud svým vítězstvím zkazíš náladu alespoň jednomu soupeři nejel jsi sem zbytečně” prohlásil nepříliš sportovně jeden nejmenovaný šprýmař.

3x stručně s:Vladimír Matuška alias Prsťa - Orel Řečkovice

Nejoblíbenější spoluhráč - Martin Skopal

Nejlepší jídlo                  - slaninová piza

Čím jsi chtěl být             - veterinář

Ač turnaj prestižní, nebuďme hamižní.

V sobotu 24.7.2021 se uskuteční další z kategorie prestižních turnajů. Uspořádá jej dnes již tradiční organizátor CHRUPEK Chrudim.  Týmy s orlovskou účastí budou mít složení Dave, Fana Krpec, Robin Konšel (oba Hrode Krumsín) a Strejda, Miluška Kutá, Petr Tománek (oba SKP Hranice VI. - Valšovice). Takže chlapci a děvčata reprezentujte své kluby jak se od vás očekává a poučte se včas ze svých chyb protože, ........

Motto: Když si nepřiznáš svou chybu, brzy uděláš další.

Koulím zdar váš Strejda.