Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VARS CUP 2018

Vytvořil: 1.9.2018 | Jiří Ulmann

Místem dalšího ročníku turnaje trojic kategorie snad super prestiž byl státní hrad Veveří, jeden z nejrozsáhlejších hradních areálů v České republice, jenž vznikal postupně během téměř osmisetleté historie. Původně zřejmě malý lovecký hrádek či pouze dvorec moravských markrabat je v pramenech poprvé připomínán roku 1213. Velmi výrazně byl hrad - v podstatě do dnešního rozsahu – rozšířen po polovině 14. století. Orlovské barvy hájili Camel se Strejdou doplněni o krumsínského borce Fanu Krpce. Turnaj je tak oblíben, že lze s nadsázkou říci : Kdo se nezúčastnil jako by nebyl.

Účast kvalitních zahraničních týmů již na tomto turnaji nikoho nepřekvapí. Letos to byly silné týmy z Polska, Francie, Nizozemí, Slovenska, Ukrajiny a Slovinska. Z české účasti zmíním všechny možné české reprezentace. Po příjezdu nás přivítalo deštivé počasí, které vydrželo úvodní dvě kola. Poté se vyčasilo a vcelku příjemné počasí nás již provázelo až do konce pátého kola. Pětikolový švýcar s postupem do KO 16 pro náš tým nezačal zrovna ideálně a dvě poměrně nešťastné prohry nebyly tím pravým ořechovým. Poté však došlo ke zlepšení a následné dvě výhry nám spravily náladu. V pátém kole jsme však prohráli se silným týmem z Nizozemí a celkové skore 2:3 znamenalo 43. místo. Za mě patří gratulace týmu Bureš, Burešová, P. Král který vybojoval v opravdu těžké konkurenci skvělé šesté místo.
Opět se potvrdilo, že kdo umí ten umí. Pořadatelské schopnosti Carreau Brno jsou všeobecně velmi dobře známy. Opět nic neponechali náhodě a vše bylo OK. Děkujeme za krásný turnaj.

8.9.2018 nás však čeká jiná liga. Oproti velkému turnaji na Veveří se sejdeme na takřka rodinném (cca 20 týmů) turnaji v Orlové. Turnaje se zúčastní jedenáct borců z Orlové a mimo jiné přivítáme po delší odmlce Milana Haška, Pavla Hejla st. které do krásy doplní Erika Hašková. Takže  nezapomeňte v DEPU hrajem trojice, ty nás baví nejvíce. Koulím zdar a všechny zdraví Strejda.