Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VARS cup + Přístavní turnaj piráta Morgana 2020

Vytvořil: 5.9.2020 | Jiří Ulmann

Státní hrad Veveří se tyčí nad Brněnskou přehradou. Brněnská přehrada (v hantecu Prýgl) nebo vodní nádrž Brno, zastarale též Kníničská přehrada či vodní nádrž Kníničky, je rozlohou největší vodní dílo na řece Svratce. Vznikla vystavěním hráze na 56. říčním kilometru Svratky a zatopením údolí s obcí Kníničky.

Obec Ořech Okres Praha – západ, kraj Středočeský. Obec Ořech se rozkládá na 477 ha a žije v ní 983 obyvatel v 350 domech (údaje k 31.12.2017). Obec a její katastrální území leží v mírně zvlněné krajině na rozvodí Ořešského potoka a Radotínského potoka.

Strejda na hrad.
V sobotu 5.9.2020 uspořádal Carreau Brno jeden ze špičkových prestižních turnajů. Místo konání jako vždy Horní nádvoří a podhradí Státního hradu Veveří. TOP Orlová měl své zástupce ve třech týmech. z důvodu všem známým se hrálo systémem skupin s postupem do děravého KO 32. Ze skupin do KO nepostoupili Dejv s Radkem Skopalem a Fanou Krpcem ani  Camel s Fishem a Péťou Janíkem. O poznání lépe se vedlo orlovskému černému koni turnaje Strejda s Bronislavou Urbanovou a Davidem Hanákem.  Druhé místo ve skupině znamenalo postup do KO 32 hrajícím se již na Horním nádvoří. Výborně. Následná výhra s týmem Pavla Hanáka = postup do KO 16. Bravo. Stopku skvěle hrajícímu týmu vystavil až triplet Jirky Koreše mladšího. Po následných dohrávkách - nedohrávkách konečné 12. místo. Super Strejdo, Broňo, Davide.
 
Famózní návrat po 20. letech
 
Ano tak dlouho trvalo než se orlováci opět objevili na turnaji v Ořechu, kde se v neděli 6.9. 2020 konal další ročník Přístavního turnaje Piráta Morgana. Glaserovi připravili krásný turnaj jednotlivců, kterého se zúčastnilo 78 koulistů. A co naši ? Dejv, Fish i Strejda shodně po švýcaru 2:2 a umístění ve středu výsledkové listiny. No nic moc. One man show posledního orlováka, tedy Camela. Ano tak lze také turnaj nazvat. El presidento podával po celý den skvělé výkony a obsadil naprosto po zásluze 1. místo. Skvělý návrat do Ořechu po 20. letech. Bravo, bravisimo. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html
 
Hláška dne: Rozhovor mírně sklerotického jedince s kolegou. A: Jak se jmenuje to pivo co celý den chlemtáte? Kyselý zajíc? B: Ne ty šuldo, Kouřící králík. (Poznámka autora jedná se polotmavý ležák načervenalé barvy.)
 
Na MČR jeden x jedna jede Dejv a taky Strejda.
 
V sobotu 12.9.2020 uspořádá SK SAHARA Vědomice MČR 1x1. Jak již výše psáno z TOP orlová se zúčastní pouze Dejv a Strejda. Chlapci přejeme hodně, hodně štěstíčka protože .........
 
Motto: Klidně můžeš být i blbý, ale štěstí mít musíš.
 
 

Komentáře
16.9.2020 04:28 Fish
Vyborne jsme se s presidentooo zkurili z toho "Kouriciho kralika"!