Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VARS Cup, Medlešická Pecka 2019

Vytvořil: 31.8.2019 | Jiří Ulmann

Veveří je hrad na západě Bystrce, zhruba 12 kilometrů severozápadně od centra Brna na skalnatém ostrohu nad Brněnskou přehradou, kterou napájí řeka Svratka. Od první poloviny 18. století je tradována pověst, podle které je hrad Veveří jedním z několika míst, kde by se měl ukrývat poklad 12 stříbrných soch apoštolů, pocházející původně z kořisti přinesené do českých zemí knížetem Břetislavem I. z tažení do Polska. Veveří na pozvání majitele barona Mořice Arnolda De Forest-Bischoffsheim navštívil tehdejší britský ministr obchodu Winston Churchil. On a jeho manželka Clementine zde strávili také část své svatební cesty po Evropě v roce 1908.

Jediná SUPERPRESTIGE a Medlešický „?“

V sobotu 31.8.2019 uspořádal Carreau Brno na Horním nádvoří a v podhradí Státního hradu Veveří asi jedinou superprestiž v ČR. Tohoto špičkového turnaje trojic se zúčastnily kromě české špičky kompletní týmy z Holandska, Německa, Maďarska, Švýcarska, Polska, Ruska a Slovenska. Mimo to ještě hráči z Ukrajiny a Francie. TOP Orlová zde měla dva zástupce. Prvním byl Dave, který vytvořil velmi ambiciózní triplet s Radkem Skopalem a Fanou Krpcem. Druhým byl Strejda, který měl hrát na pohodu s Broňou Urbanovou a mladým Davidem Hanákem. V konečném účtování měl více štěstí Strejda jenž se skore 3:2 obsadil lichotivé 33.místo. Naopak Dave se skore 2:3 a 38.místem spokojen nebyl. Co dodat závěrem ? Jelikož se jednalo o SUPERPRESTIGE bylo opravdu (letos i počasí) SUPÉÉÉR. Vřelé díky pořadatelům. …… Poté v neděli 1.9.2019 si ještě Dave se Strejdou odskočili na regionální turnaj jednotlivců do Chrudimi – Medlešický otazník, který uspořádal CHRUPEK Chrudim. Tady si Dave v konkurenci 76 hráčů spravil chuť a se skore 5:1 obsadil výborné 6.místo. Strejda nezklamal a se skore 4:2 byl dvacátý druhý. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Velmi emotivní vyjádření průběhu hry nejmenovaného polského hráče: "To jest wszystko gówno warte"

Orlovský kahan – o každý bod se tahám.

V sobotu 7.9.2019 uspořádá TOP Orlová regionální turnaj trojic Orlovský kahan. Naše barvy budou hájit: Dave s R. Skopalem a F. Krpcem, Strejda s Burešovými, Camel s Koťákem a P. Bačem, Brevča se Sukovými a Moňa s Kučerovými. Přejeme všem co nejlepší výsledek. Tak šup, šup, šup užívejte si, házejte, střílejte a hlavně se rušejte ….

Motto: Dělejte cokoliv, hlavně nečekejte, až vás začne nuda bolet.

Koulím zdar váš Strejda.