Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VC Orla 2018

Vytvořil: 9.6.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 9.6.2018 uspořádal Orel Řečkovice v areálu na Slatině regionální turnaj dvojic. Byla to premiérová VC Orla a nutno hned v úvodu dodat, že se jednalo o velmi vydařený turnaj po delší době uspořádaný opravdu pro hráče. Čtyřkolový švýcar s kompletní dohrávkou KO 16 a rovněž čtyřkolové mele v B-turnaji se opravdu nevidí často. Proto velký dík Orlu Řečkovice a Kubovi Cimbalovi, který může být pyšný na to, že většina účastníků po švýcaru neodjela a užívali si hry do pozdních hodin.

A nyní již k orlovské účasti. Dave hrál se svým poměrně tradičním spoluhráčem Fanou Krpcem a Strejda po odřeknutí M. Pírka si na poslední chvíli sehnal J. Metzkera. Dave se skore 3:1 po švýcaru umístil na 11.místě. Do bojů v KO vstoupil proti Pánkovi s Kobzou, kteří byli nakonec nad jejich síly. Následující výhry znamenaly v konečném pořadí pěkné 9.místo (i když Dave byl evidentně nespokojen). To Strejdovi se už tak nevedlo a skore 2:2 znamenalo v konečném pořadí 20.místo. Na tomto místě bych chtěl vyzvednout stále se lepšící juniory z Řečkovic. Konkrétně Hanáka s Bejšovcem, kteří se skore 3:1 obsadili po švýcaru velmi pěkné 9.místo. Zde je opravdu vidět velmi dobrá práce s mládeží v Řečkovicích.

Dalším turnajem budou netradičně v neděli 17.6.2018 mixy trojic v Hrochově Týnci. Turnaj „Petanque na zámku“ pořádá CHRUPEK Chrudim. Z orlováků nastoupí Strejda s Burešovými a Dave s J. Voňkou a I. Voříškovou. V době psaní reportáže je ještě nejistá účast Fishe a Adrianky. Ať je to tak, nebo tak přejeme všem co nejlepší výsledek.