Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VC Orla 2019

Vytvořil: 8.6.2019 | Jiří Ulmann

Řečkovice (v hantecu Řečkany) jsou městská čtvrť na severním okraji statutárního města Brna. Její katastrální území má rozlohu 6,68 km². Původně samostatná obec byla k Brnu připojena v roce 1919, od 24. listopadu 1990 je součástí samosprávné městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. Žije zde přes 14 000 obyvatel. První písemná zmínka o Řečkovicích pochází z roku 1277 kdy Přemysl Otakar II. daroval dvůr svatojánské kaple Špilberku. Jádro Řečkovic se rozkládá v okolí dnešního Palackého náměstí východně od dnešní ulice Terezy Novákové. V roce 1422 byly Řečkovice husity vypáleny.

Útok na mety nejvyšší.

V areálu na Slatině uspořádal Orel Řečkovice 8.6.2019 regionální turnaj dvojic. Čistě orlovský tým vytvořil Camel s Fishem (a pro nás orlováky to byl jasný favorit), Dave hrál s krumsínským Fanou Krpcem a Strejda s Vláďou Vašíčkem z Polouvsí. I když se v tomto termínu konalo MČR jednotlivců, přivítalo takřka ideální počasí v areálu na Slatině čtyřicet devět párů toužících po úspěchu. A řekněme si hned v úvodu, že TOP Orlová zde hrála hlavní roli. Nebyl to však Dave s krumsínským Fanou Krpcem. Se skore 2:2 po švýcaru až 23. místo a velké zklamání. Nebyl to ani Strejda s Láďou Vašíčkem z Polouvsí. Ti zahráli v rámci svých možností pěkný výsledek. Prohráli pouze tři zápasy a pokaždé je "sejmul" Skopal (1x Radek s Janou Rozsypalovou a hned 2x Martin s Hankou Šrubařovou). Takže po švýcaru skore 3:1 a 11. místo, které potvrdili i v KO. No a jak dopadnul náš (orlovský) favorit ? Camel s Fišem se po celý den skvěle doplňovali (dodržovali i pitný režim konzumací místního moku) a ve švýcaru prohráli pouze povinný zápas mimochodem taky s párem Skopal - Šrubařová. Takže po švýcaru 9. místo. V dalších zápasech prokazovali pevné nervy a nejstabilnější formu, což potvrdili i v nervy drásajícím finále skvělé úrovně, když udolali rovněž výborně hrající krumsínský pár Pánek - Kobza. Camel všem dokázal, že není prezidentem pouze v úřadu, ale i na place a Fish bude mít na své "rakouské túře" pěkné vzpomínky. No a již chybí pouze BRAVÓÓÓ. 

Hlášky dne: Turnaj provázely nemalé technické problémy a vypadalo to, že se snad ani nedohraje. Ve chvíli nekonečného čekání zahlásil Honza Csibrei ze Stařiče: "A turnaj vejde do dějin pétanque pod názvem Brněnská remíza". Když Martin s Hankou v zápase proti Strejdovi pálili jako na střelnici hlásil Strejda: "Tu je střelců, že si není kam odplivnout".

Do Kempu Dembina jede i TOP skupina.

Po velmi úspěšném „odpočinkovém“ regionálu pořádá Žywiecki Club Boules 15.6.2019 polské Centrope. Již nyní je zřejmé, že se nevyrovná českému co do počtu účastníků a obsazení zahraničními týmy. TOP Orlová se objeví ve dvou tripletech. Dave bude hrát s Burešovými z HAPEKu a Strejda s Miluškou Kutou a Péťou Tománkem z Valšovic. Oba triplety jsou poměrně zkušené a jistě budou mít vysoké ambice, tak uvidíme, protože …..

Motto:  Nezáleží s čím jsi přišel, ale s čím odcházíš.

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
9.6.2019 13:02 Fish
My odchazeli s prazdnou penezenkou, plni dojmu z pivni tour a s poharama. No co vic si prat. Kluci, budu se tesit na podzim
9.6.2019 16:46 Strejda
Velmi mě těší, že jsem v jednom klubu s takovými BORCI !!!! To se potom píšou reportáže jedna radost. Kluci díky a gratuluji.