Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VC pivovaru LITOVEL 2019

Vytvořil: 13.4.2019 | Jiří Ulmann

Téměř až do konce minulého století měla Slatina dvě části - zemědělskou (zvanou Dědina - dnes Přemyslovo náměstí) a dělnickou (Budín). Líšeňský velkostatek obhospodařoval ve Slatině vlastní rozsáhlý dvůr až do začátku dvacátých let tohoto století. Po vzniku samostatné Československé republiky v roce 1918 a po připojení Slatiny (se 1400 obyvateli) k Brnu v roce 1919, vykoupilo totiž město v rámci pozemkové reformy od majitele líšeňského velkostatku slatinský dvůr s příslušnými polnostmi a rozparcelovalo jej z části k pronájmu zdejším rolníkům, z části pro výstavbu rodinných domků. To umožnilo další rozšíření obce.

KO 16 a čtvrtfinále

Nejdražší regionální turnaj trojic v Brně na Slatině se hrál systémem čtyřkolového švýcara s postupem do KO 16 s dohrávkou  osmičky. Avizovaná vrátivší se zima odradila některé již přihlášené týmy, avšak ti kdož přijeli (28 týmů) si sobotní den nakonec pěkně užili. Pro oba týmy s naší účastí se stal osudným vždy jeden tým.  Pro Daeva hrajícího s Fany a Jirkou Karáskovými to byl tým Milana Haška. Poprvé s ním prohrál po dobré hře ve  švýcaru a podruhé v KO 16. Takže výsledkem bylo skore 2:2 a 12.místo, celkově po prohře v prvním kole KO 16 dělené 16. místo. Strejda s Irčou Voříškovou a Jirkou Voňkou doplatili na zkušenost týmu Iva Michálka. Kromě kanára od zmíněného tripletu tři výhry a se skore 3:1 šesté místo po švýcaru. O postup do čtvrtfinále skvělou hrou Strejdův tým zvítězil nad krumsínskými borci Pánek, Kobza, Pořízka. Ve čtvrtfinále opět po pěkné hře porážka od Michálků s Konečnou. Po dohrávkách celkově velmi slušné 7.místo. Bravo. Pochvalu zaslouží rovněž triplet zkušeného Fany Krpce s juniory Robinem Konšelem a Davidem Hanákem, kteří po výhře ve švýcaru skončili celkově na 8.místě. Výborně kluci.

Hostitel je Orlová, pěkně se k vám zachová

Regionální turnaj, pořádaný 20.4.2019 TOP Orlová na počest bývalých členů klubu, kteří nás již navždy opustili. S klasickou účastí 22 tripletů patří v podstatě k „rodinným“ turnajům. Domácí se objeví v tripletech: Camel, Dave a M. Pírek, Strejda, P. Bureš st. a J. Gratcl, Brevča, F. Krpec a R. Konšel, Kučerovi s Moňou. Mimo to se objeví také tři polské ekipy, čímž se stává náš turnaj mezinárodním. 

Koulím zdar váš Strejda.