Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VC pivovaru Litovel 2021

Vytvořil: 29.8.2021 | Jiří Ulmann

Brno – Slatina, pamětihodnosti.

  • Přírodní lokalita Stránská skála, která přinesla mnohé nálezy pozůstatků prehistorického života.
  • Kostel Povýšení svatáho Kříže postavený roku 1947.
  • Zvonice na Přemyslově náměstí, tzv. kaple sv. Floriána, byla postavena v roce 1703 podle návrhu architekta Domenica Martinelliho. 
  • Kaplička zasvěcená Panně Marii postavená roku 1911.
  • V okolí jsou objevovány zkameněliny obratlovců z období druhohorní jury, mezi jinými i fosilní zub dravého dinosaura (teropoda) a fosilie dravých mořských plazů pliosauridů, kteří zde žili v době před 160 miliony let.

Slatina 2021.

Mohlo se zdát, že Slatina bude pro petanque zcela ztracena. Ano po úpravách v lokalitě to vypadalo všelijak, ale Slatina žije. Mohlo se zdát, že účast třiceti týmů je jen slabým odvarem. Není tomu tak, vždyť se zde nemusí hrát prestiže. Důležité je že Slatina žije. Mohlo se zdát, že termín je proti víkendu v Nymburce nešťastný. Ano, ale konkurence se zde sešla slušná (Hašek, Netušil, Stoklásek, Skopal, Bytešník, Hanák aj.) a hlavní je, že Slatina žije. Tento víkend reprezentoval zdecimovanou orlovskou sestavu pouze Strejda. Na Slatině hrál s brňandami Soňou Michálkovou a Lucií Pokornou. A jak si tedy vedl tento na poslední chvíli sestavený triplet? Herně i výsledkově to bylo na trojku. Tomu odpovídá i umístění v pětičlenné skupině – 3.místo. Řeklo by se nic moc, ale v nejtěžší skupině (s pozdějším vítězem Haškem a skvěle hrajícím Vérostou) to bylo maximum. Děkuji „děvčatům“ za prima den. Co říci závěrem. Systém pětičlenných skupin není asi to pravé ořechové, ale co už. Nové prostředí příjemné, počasí až na jednu přeháňku fajn.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Při jednom ze zápasů jsem zaslechnul na vedlejším hřišti hodnocení na jednoho nejmenovaného: “Komu není z hůry dáno, je prostě blbej ….”.

3x stručně s: Pavel Hanák - Orel Řečkovice

Nejoblíbenější spoluhráč      - Roman Bytešník

Nejlepší jídlo                       - těstoviny s tvrdým tvarohem

Čím jsi chtěl být                  - kuchař

 

V příští reportáži se můžete těšit na “pokec” se Soňou Michálkovou.          

 

Kdo na VARSu nebyl – to je skoro debil.

V sobotu 4.9. pořádá Carreau Brno na hradě Veveří pro mě nejprestižnější prestiž v roce. Slibuje líté boje a zajisté také nevšední zážitky. TOP Orlovou budou reprezentovat: Dave s Radkem Skopalem (Kulový blesk) a Fanou Krpcem (HRODE); druhým orlovákem bude Strejda s Broňou Urbanovou (1.Starobrněnsý PK) a Daidem Hanákem (Orel Řečkovice). VARS je jako olympiáda. Zde není žádný souboj prohraný, žádná koule není ztracena a když už prohrajete, tak si toho važte, neboť ……...   

Motto: Nikdy mi nikdo nepomohl tak, jako ti, co mě porazili.

Koulím zdar váš Strejda.