Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Vo Jarinovy koule 2021

Vytvořil: 26.6.2021 | Jiří Ulmann

Jaderná elektrárna Dukovany (zkratkou EDU, dříve JEDU) je jaderná elektrárna na území Česka poblíž obce Dukovany, okres Třebíč, na hranici Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. Jednalo se o druhou jadernou elektrárnu v Československu (stavba JE Jaslovské Bohunice na západním Slovensku začala v roce 1958). Leží asi 25 kilometrů jihovýchodně od Třebíče v trojúhelníku, který je vymezen obcemi Dukovany, Slavětice a Rouchovany, poblíž nádrže Dalešice, která slouží jako zdroj chlazení a jejíž kapacita je 144 milionů m3 vody.

 

Na pláže, pojďme na pláže tam se ..........

Jak zpívá Ivo Jahelka o případu nudisty Bédi Šulisty - ano tam se všechno ukáže. V sobotu 26.6.2021 uspořádal HP Třebíč u Dalešické přehrady, v autokempu Wilsonka na Hartvíkovické pláži 25.ročník tradičního regionálního turnaje Vo Jarinovy koule. Na místo konání jsme dorazili značně "popučení", neboď jsme celých 250 kiláků absolvovali stylem 5 TOPáků a jedno auto. No co už, my štíhlí se vlezem ........ Tentokrát naše trojice tvořily ryze orlovské persony - Fish, Muliš, Brevča a Camel, Koťák, Strejda. Počasí bylo po předchozích bouřkách, tornádech (pomoc obětem bouří na jižní moravě zaslali formou dárcovských SMS i členové TOP Orlová) a jiných katastrofách idylicky petanquové a tak to vydrželo po celý den. Hrálo se systémem skupin po pěti každý s každým bez časového limitu s postupem do KO 16. No a jak si vedly naše "sardinky"? Fishův triplet rozehrál svůj koncert vítězstvím nad silným týmem Hašek, Hejl st., Fabík a po celkovém skore 3:1 nebylo o postupu do KO 32 pochyb. Další cestu do semifinále našim borcům zatrhli valšovičtí Kutá, Tománek, Jakeš, ale i tak dělené 5-8 místo není k zahození. Bravo. O Camelově tripletu jen velice stručně. Jejich výkon byl tragický, místy až trapný o čemž jasně vypovídá skore 1:3. Tak snad příště. U přehrady bylo celý den fajn a převládala samá pozitiva. O následné green power párty se dočtete na jiných místech.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po informaci, že večer bude v areálu zábava se ptal borec, že co si prý má vzít. Odpověď nenechala na sebe dlouho čekat a dobrý kolega poradil: "Můžeš si přibalit dalekohled, ať tě má žena pod dohledem".

3x stručně s: Miluška Kutá alias Milča - SKP Hranice VI.Valšovice  

Nejoblíbenější spoluhráč   - Petr Tománek

Nejlepší jídlo                   - sushi, krevety

Čím jsi chtěla být             - lesník                     

 

Přijďte užít pohody - bacha na té hospody.

V sobotu 3.7.2021 se ukuteční další z tradičních regionálů. Bude jím XXII. ročník Krumsínské HRODY, který jak název napovídá uspořádá HRODE Krumsín a je opravdu velká škoda, že se pořadatelé omezili pouze na kapacitu 32 týmů (zájem by byl určitě větší). Prostě kdo zaváhá, nehraje. Orlovské barvy budou hájit: Dave s tradičními parťáky z krumsína Fanou a Robinem a Camel se Strejdou posíleni o Pavlu Beranovou z PC Sokol LIPNÍK. Jména jako Michálek, Vavrovič, Froňková dávají tušit, jak kvalitní tento regionál bude. Takže chlapci a děvčata vytáhněte těžké kalibry a bojujte co to půjde protože, .........

Motto: Pohoda je pohoda, ale výhra je výhra.

Koulím zdar váš Strejda.