Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Zlaté prasátko 2021

Vytvořil: 17.10.2021 | Jiří Ulmann

Kalit, šalina, hokna, ingóst - hantec je místní varieta češtiny používaná v hovorové mluvě v Brně. Tato specifická mluva vznikla  smíšením hanáckých nářečí češtiny s němčinou brněnských Němců a historickým středoevropským argotem, zejména vídeňským. Vliv také měly jidiš, romština a italština. V 19. a 20. století  byl hantec běžně používán nižšími společenskými třídami. Dnes není původní forma hantecu běžná, ale velké množství výrazů je v lokální mluvě obecně používáno. O do jisté míry přetvoření hantecu a rozšíření této verze do veřejného povědomí se od 60. let 20. století postarala skupina brněnských umělců (Franta Kocourek, Miroslav Donutil a.j.). Tak co už jedete tramvají do práce úředníci?

Na Slatině nesporný úspěch TOP Orlová.

Su staré pedál a mám to v merku. Skupiny na dvě prohry se využívají při menším počtu hřišť vzhledem k počtu přihlášených a potřebě zbavit se rychle „odpadu“. Zvláště oblíbeno při MČR, kam se může přihlásit každý. Na to tedy hážu kakáč. Su staré pedál a mám to v merku. Skupiny každý s každým po pěti týmech. Využito rovněž při vyšším zájmu hráčů, než je kapacita hřišť. Výhodné pro interperonální komunikaci a vztahy, neboť vždy jeden z pěti týmů nehraje. S „B“ turnajem to je v cajku.  Su staré pedál a mám to v merku. Švýcarský pětikolový (čryřkolový) systém. Klasický, oblíbený a hojně využívaný systém na všech typech  turnajů (mimo MČR). Ideální s dohrávkami, nebo „B“ turnajem. To je špica. A o čem tedy byl ůspěch TOP ? Dave s Tomem Kutým (Valšovice) a Davidem Faltýnkem (HRODE) bez porážky celý silně obsazený turnaj vyhráli. Že budou jedním z favoritů zasvěcení věděli, ale vítězství ? Super, pecka, paráda. No a aby toho nebylo málo své prasátko si za 4. místo odvezl i Strejda, který podpořil výtečný výkon polouveských juniorů Sáry Valoškové a Lukáše Ondryhala. Neskutečný výkon a velké překvapení. Gratulace. Hrálo se za krásného počasí systém skupin každý s každým s postupem do KO 16 (dohrávala se pouze čtyřka). Turnaj probíhal plynule a všichni jsme se pěkně pobavili. Díky pořadatelům za prima turnaj.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Borec hlásí kolegyni: “Kurňa po obědě bude stát můj výkon za hovno”. Kolegyně na to: “Co ? Vždyť tvůj výkon stojí za hovno už od rána”. No co už, není nad upřímnost. (prý to nebylo tak úplně přesně).

3x stručně s: David Bačo alias Dave TOP Orlová

Nejoblíbenější spoluhráč       - Radek Skopal

Nejlepší jídlo                       - vrtanec (brambor plněný mletým masem)

Čím jsi chtěl být                  - archeolog

 

V příští reportáži zjistíte, kdo chtěl být v dětství fotbalistou.  

 

Polouveský víkend – petanque 120%

V sobotu 23.10. uspořádá PK Polouvsí ve svém krásném areálu Polouveský svatomartinský turnaj. Jedná se o regionální turnaj trojic s mezinárodní účastí. A orlovská účast ? Strejda spojil síly s bratry Skopaly z Kulového blesku a Dave s Camelem se objeví s domácí nadějí Sárou Valoškovou. No a snad v neděli šílené boje o neméně šílenou trofej skoro již tradiční Krt Cup. Jedná se o již 10. ročník pohodového supermele, kterým domácí jaksi “uzavírají” sezonu. Ať tedy v sobotu, nebo I v neděli bojujte do poslední koule a posledního dechu, neboť …..

Motto: Nic nekončí, dokud to doopravdy neskončí...

Koulím zdar váš Strejda.