Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Albrechtický kahan 2022

Vytvořil: 22.5.2022 | Jiří Ulmann

Ve slezské Chotěbuzi na samé hranici Česka s Polskem asi 10 minut autem od Albrechtic se nachází rekonstrukce slovanského sídliště z období od poloviny 8. až do 11. století, Archeopark Chotěbuz – Podobora. Archeopak vznikl na místě, kde před dávnými lety žili naši předkové a dnes patří k jedněm z nejlépe dokumentovaných archeologických lokalit u nás. Na návštěvníky tady dnes čeká několik obytných domů i menších výrobních objektů, ale také železářská pec nebo kultovní objekt.Těšit se mohou také na novou interaktivní expozici, která jim představí především dějiny chotěbuzské lokality, okolní přírodu a výsledky zdejších archeologických výzkumů. Kdo chce, může si vyrobit v keramické dílně s pecí a hrnčířským kruhem něco na památku.

Co si kdo navařil ….

To bylo překvapení, kdž se Fish přece jenom na turnaji v Albrechticích ukázal. Ano bylo to fajn, že byl tak rychle zdráv. Počasíčko tentokrát v Albrechticích klaplo, tak turnaj jednotlivcú (sešlo se jich 34) mohl po vydatné snídani začít. Mimochodem pitný režim a skvělý oběd v ceně startovného byly také prima. V turnajích jednotlivců je možné všechno, takže některé výsledky neměly logiku, ale v podstatě všichni favorité do KO 16 postoupili. Všichni naši borci Fish, Dave i Srejda měli po švýcaru skore 2:2. No, ale není 2:2 jako 2:2 že? Takže jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky

Fish     -  po švýcaru skore 2:2 a 14.místo; celkově 16.místo – po nemoci nedohrával.

Dave   - po švýcaru skore 2:2 a 15.místo; celkově 8.místo – asi standart.

Strejda - po švýcaru skore 2:2 a 23.místo; celkově 21.místo – chce to více trpělivosti.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl domácí Tonda Polách, no co už. Nutno však říci, že turnaj naprosto ovládli domácí borci, kteří oobsadili 1., 2., a 4. místo. Pořadatelé byli tradičně bez chyb a všichni účastníci museli být spokojeni. Děkujeme pořadatelům.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Radek Žiak klidně mohl použít Čolkova slova: “Kuva postoupíš do semifinále a pak prohraješ dva zápasy”.

3x stručně s: Miroslav Krpec alias Mirin – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč        - David Faltýnek

Nejlepší jídlo                          - řízek s bramborovým salátem

Čím jsi chtěl být v dětství      - fotbalista

V příští reportáži se dovíte, kdo, nebo co je průkazka.        

Na zámku v Liblici – soupeři budou vynikající.

Dalším turnajem v seriálu Centrope bude 28.5. CC Česko. Varan Karlovy Vary uspořádá naprosto šíleně obsazený turnaj trojic v parku zámku Liblice. Samozřejmě se zůčastní I naši borci. Budou hrát v těchto tripletech 1. Camel, Dave a skvělá juniorka, mistryně Česka juniorů ve vyrážení Sára Valošková z PK Polouvsí; 2. Fish, Strejda a výborný plasér Petr Janík z PCBD. V cca čtyřiceti zahraničních týmech se představí borci z Polska, Rakouska, Slovenska, Belgie, Francie, Nizozemí, Maďarska a Německa. Hlavní hvězdou bude begičan Charles Weibel. Takže chlapci držíme palce v těžkých, přetěžkých bojích s českou špičkou a skvělýmí evropskými hráči. No máte co dělat a postup do KO 32 by byl skvělý.

Koulím zdar váš Strejda.