Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC ČESKO LIBLICE 2022

Vytvořil: 29.5.2022 | Jiří Ulmann

Zámek Liblice.Tento formální hotel a konferenční centrum se nachází v bývalém barokním paláci z období kolem roku 1669 a leží 11 km od Regionálního muzea Mělník a 13 km od pláží podél jezera Lhota. Elegantní pokoje nabízejí dřevěné podlahy, starožitný nábytek, okna od podlahy ke stropu, bezplatnou Wi-Fi a plochý televizor. Některé mají sprchy v lázeňském stylu. V apartmá je navíc obývací pokoj a prémiové pokoje jsou vybaveny vířivkou. Parkování je zdarma, stejně jako snídaně formou bufetu podávaná v luxusní starobylé restauraci se sezónní terasou. K dispozici je také vinárna, lobby kavárna s barem a prostory pro pořádání akcí. Ve wellness centru se nachází sauna, vířivka a solárium s lehátky.

V přetěžké konkurenci ….

V sobotu 28.5. se hrál v zámeckých zahradách zámku Liblice turnaj CC Česko. Varan Karlovy Vary uspořádal naprosto šíleně obsazený turnaj 119 trojic za účasti 38 zahraničních tripletů.  Turnaj probíhal za větrného, ale poměrně příjemného počasí systémem 5 kol švýcar s postupem do KO 32. Samozřejmě se zůčastnili také naši borci, ale na KOčko tentokrát nedosáhli. Přesto však kladná bilance obou našich týmů (3:2) není v super konkureci k zahození. TOPáci hráli v těchto tripletech 1. Camel, Dave a skvělá juniorka, mistryně Česka juniorů ve vyrážení Sára Valošková z PK Polouvsí; 2. Fish, Strejda a výborný plasér Petr Janík z PCBD. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?  Camel, Dave, Sára      - po SW 3:2 (14 buch.) a celkově 39.místo – trochu smolík, ale dobrý. Fish, Strejda, Petr    - po SW 3:2 (9 buch.) a  celkově 58.místo – jo taky dobrý. Smolařem dne a prvním nepostupujícím byli rakušané vedení Maris Newerklou. Ukočírovat skoro 400 hráčů opravdu nebylo snadné, ale pořadatelé vše zvládli na jedničku a tak obrovská pochvala pro Varan Karlovy Vary !!! No a na zpáteční cestě skvělá večeře u “číňana” v Poděbradech, předání Sáry, lehké občerstvení na dobrou noc u Valošků (děkujeme) a o půlnoci jsme byli doma. Prostě skvělý den.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Při objednávání večeře den před turnajem radil Fish Sáře: “Objednej si palačinky, my na ně máme taky chuť”. Prostě typický kluk – vykuk.

3x stručně s: Jana Krpcová alias Průkazka – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč        - Miro Krpec

Nejlepší jídlo                         - vepřo-knedlo-zelo

Čím jsi chtěla být v dětství      - krotitelka psů

V příští reportáži se dovíte, kdo, má nejraději biftek.         

 

Polouveský májový – rodiný turnaj takový.

Další zastávkou v seriálu ČAPEK bude regionál dvojic v Polouvsí. Na krásných hřištích  Pod platany se tentokrát představí dvojice společenství PK Polouvsí – TOP Orlová a to ve složení: Sára + Dave; Jozé + Strejda; Lukin + Camel. Jak se těmto dvojicím povede, no uvidíme. Každopádně a to vím naprosto přesně již nyní půjde o naprosto skvělý a pohodový turnaj. Chlapci a děvče držíme palce a užívejte si naší krásné hry a vůbec všeho. Škarohlídi mezi námi nemají místo. Mimochodem turnaj již dosáhl na přívlastek “mezinárodní”.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.