Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC Slovensko 2022

Vytvořil: 28.8.2022 | Jiří Ulmann

EVENT HOTEL KASKÁDY *** sa nachádza v lone lužných lesov, len pár metrov od ochrannej hrádze vodného diela Kráľová, štvrtého najväčšieho vodného rezervoáru na Slovensku. Komplex je vzdialený 60 km od hlavného mesta Bratislavy, 25 km od Trnavy a Nitry. Objekt hotela bol postavený v roku 1978 ako ubytovacie a stravovacie zariadenie pre pracovníkov, ktorí sa podieľali na výstavbe vodného diela Kráľová. Vodné dielo bolo dokončené v roku 1982 a následne v roku 1983 prevzala objekt Jednota, ktorá tu začala prevádzkovať rekreačné zariadenie a to až do roku 1993. Spoločnosť Kaskády zahájila svoje pôsobenie v roku 1997 od kedy poskytuje okrem ubytovacích a stravovacích služieb aj široké spektrum športovo-zábavných a konferenčných služieb.

 Šedivého trofej – že ji získáš doufej.

V sobotu a neděli 27-28.8.2022 uspořádala SFP (Slovenská federácia pétanque) CC Slovensko - Trofej Luboša Šedivého. Místem konání byl areál Event Hotel Kaskády, Únovce a hrály se trojice mix. V sobotu pět kol švýcara a KO 32, v neděli KO 16. Po letech 2018, 2019, kdy se slovenského centrope zůčastnil pouze Strejda a následně zrušených ročnících 2020, 2021 (bo covid) se letošního turnaje zůčastnili hned dva borci z TOP Orlová. Dave spojil své síly s Miluškou Kutou a Péťou Tománkem z Valšovic, Strejda vytvořil mezinárodní tým s Máriou Jajcajovou řečenou Mici a Jozefem Karacsonym alias Ďuzim oba ze SLOPAK (Slovenský petangový amatérský klub). Turnaje se kromě slovenských mixů zůčastnilo přes třicet týmů s českou stopou, dále Slovinci, Maďaři, Srbové, Rakušané, Bulhaři, Poláci a jedna Ukrajinka. Počasí ideální na upečení Jeníčka s Mařenkou (i bez pece a lopaty), slunko pralo fakt jak hlupe. No ja raz chčije a pak zas ni, tak to je no. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Miluška, Petr   - po švýcaru skore 4:1 a 15.místo; celkově vypadli v KO 32 – postup do KO 32 se jistě čekal a mohlo to být i lepší , ale nadějně rozehraný zápas s krumsíňáky Krpec, Krpcová, Faltýnek nedotáhli do konečného vítězstí a tak jsme se mohli vydat na cestu k domovu, bo doma je doma.

Strejda, Mici, Ďuzi      - po švýcaru skore 2:3 a 54.místo; celkově 54.místo – tedy nic moc. Po třech zápasech skore 2:1 to ještě šlo, ale poté se dostavil “komunikační šum” jenž měl vliv na výkon celého týmu. Škoda postup byl velmi blízko.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet slovenky Gréty Piršelovej s českými mladíky Vojtou Bílkem a Kubou Lukešem. Naopak štístko a poslední postupové místo čekalo na triplet Bureš st., Burešová, Vašíček.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Zaslechnul jsem pěknou hlášku nejmenovaného hráče: “Múdrosť neprichádza vždy s vekom…..niekedy bohužiaľ vek prichádza sám.” Tak, tak k tomu není co dodat.

3x stručně s: Regina Přikrylová řečená Redži – SLOPE Brno

Nejoblíbenější spoluhráč       - Petr Janík

Nejlepší jídlo                       - krkovička na grilu

Čím jsi chtěla být v dětství    - královnou

V příští reportáži se dovíte, kdo má nejraději řízek.

Rekapitulace sobotního dne: areál pěkný s různými povrchy, jídlo – snídaně nebyla a oběd …. ať si to každý přebere sám, počasí hic jak sviňa, ale hlavně že nepršelo, organizace a systém hry – no trošku se to táhlo, ale dobrý, topácké výsledky áno aj. Takže celkově fajn den strávený den ve společnosti skvělých lidí a trošku jazykový miš maš.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je stále vůl.