Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Chateau Hrochův Týnec, Starostovo koulení 2022

Vytvořil: 11.7.2022 | Jiří Ulmann

Necelých 30 kilometrů od Hrochova týnce se nachází golfové hřiště  Golf & Country Club Svobodné Hamry. Krásné devítijamkové golfové hřiště  bylo postaveno v roce 1999.  Golf&Country club Svobodné Hamry - GCCSH disponuje vlastním parkovištěm, 250 metrů dlouhým driving range s krytým odpalištěm a tréninkovými plochami (chipping a putting green). Občerstvení si můžete vychutnat na terase s výhledem na hřiště. V klubovně vládne přátelská atmosféra a můžete zakoupit i golfové vybavení v golfshopu. Vypůjčíte si zde také golfové hole, golfové vozíky a buggy. Délka golfového hřiště  jej řadí mezi náročnější golfová hřiště v České republice. Pokud vás přestal bavit petanque, tak  začít s golfem můžete právě zde.

Chateau Hrochův Týnec

V sobotu 9.7. uspořádal CHRUPEK Chrudim v zámeckých zahradách zámku v Hrochově Týnci další turnaj kategorie prestige Chateau Hrochův Týnec. Hrálo se za přijatelného počasí systémem pětikolového švýcara s postupem do KO 16 za účasti 63 týmů. V “Hrocháči” jsme se  představili v těchto silných týmech: Dave  s Hynkem Vyoralem a Danou Šplechtovou, oba z Cdp Loděnice; Fish s Petrem Janíkem (PCBD) a Danou Tomáškovou (UBU); Strejda s vědomičáky Simčou Horáčkovou a Milanem Mikyškou. Ne všechno se vždy podaří, ne všechno probíhá podle našich představ, ale lze bez nadsázky říci, že pro orlováky to byl turnaj úspěšný. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Hynek, Dana   - po švýcaru skore 1:4 a 52.místo; celkově 52.místo – Dave byl brzy doma.

Fish, Petr, Dana         - po švýcaru skore 4:1 a 7.místo; celkově 13.místo – dobrá práce, bravo.

Strejda, Simča, Milan   - po švýcaru skore 4:1 a 9.místo; celkově 10.místo – ještě lepší, super.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl domácí triplet Koreš st., Habásko, Netušil.     .                        

 

Starostovo koulení

V neděli 10.7. se tamtéž uskutečnil regionální turnaj s účastí 33 dvojic. TOPáky zastupoval už jen Fish se Strejdou, kteří utvořili ryze orlovský tým.  Hrálo se za chladného, větrného počasí systémem pětikolového švýcara s postupem do KO 8. Naši borci vyloženě nezklamali a od KO je dělil klasicky jeden Bucholz. Novou zkušeností byl pěkný, vyrovnaný, nakonec však prohraný zápas s koulisty ze Sacramenta, Kalifornie, USA. Opravdu nevídaná rarita na českém regionálu. A jak tedy nakonec Fish se Strejdou dopadli?

Fish, Strejda, - po švýcaru skore 3:2 a 11.místo; celkově 11.místo – No co už, své si uhráli v sobotu.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl hradecký tým Gavlas.

Rekapitulace víkendu: areál velmi pěkný, jídlo dobré, chutné (neškodilo by rozšířit sortiment), počasí jakž tak, organizace a systém hry přijatelná.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Borec se pozastavil nad bundou Mira Drmoly s vyobrazením jaguára, co že to jako je. Miro pohotově odpověděl: “Jo jaké auto, taková bunda”. No zase jeden chudobný z Krumsína.

3x stručně s: Martin Vrzal alias Harry– PK Polouvsí

Nejoblíbenější spoluhráč       - Jarda Knápek

Nejlepší jídlo                       - segedin

Čím jsi chtěl být v dětství     - mašinfýra

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství presidentem Francie.  

 

Na pohár valšovický – jedou tři jednotlivci.

16.7. pořádá SKP Hranice VI. - Valšovice tradiční regionální turtaj jednotlivců. Orlováci mají v první osmičce hned tři nasazené, ale ja k víme, nic to neznamená. V turnaji jednotlivců se totiž může stát úplně cokoliv. Kdo z našich borců se tedy zůčastní? Bude to klasická trojice Dave, Fish a Strejda. Samozřejmě držíme palce a věříme, že vysoko nasazenou laťku udržíme.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.