Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Château Náměšť 2022

Vytvořil: 15.5.2022 | Jiří Ulmann

Zámek Náměšť na Hané nechal vystavět hrabě Ferdinand Bonaventura Harrach v letech 1760-1763 v nejmodernějším stylu raně klasicistního baroka s francouzskými architektonickými vlivy. Návštěvníkům je zpřístupněno asi 20 pokojů bohatě zařízených nábytkem různých historických stylů. Stěny a stropy jsou zdobeny květinovou malbou a štukováním. Zajímavé jsou rozsáhlé sbírky českého, vídeňského a čínského porcelánu. Nejcennější je však ojedinělá sbírka míšeňského porcelánu. Unikátní je také původní knihovna s téměř třemi tisíci svazky. Na zámku se nachází jedinečná expozice kočárů olomouckých biskupů a arcibiskupů.

Dařilo se na zámku?

V sobotu 14.5. uspořádal Kulový blesk Olomouc skvěle obsazenou prestige trojic. Místem konání byl jako obvykle krásný areál zámku v Náměšti na Hané. Uvítací panáček, koláček k zakousnutí,  známé, většinou usměvavé tváře a nádherné počasí. Ano to byla ranní kulisa 20. ročníku tradičního turnaje. Hrálo se systémem skupin každý s každým s postupem prvních dvou do KO16. Naši borci bojovali o postup v tripletech: Camel, Dave s osvědčeným Fanou Krpcem z HRODE Krumsín a Fish, Strejda se stále se lepšícím Pavelem Hanákem z Orel Řečkovice. Že postup nebude snadný bylo jasné již od prvního nahození košonku. Zápasy bez časového limitu byly napínavé, velmi vyrovnané a často rozhodovalo štěstíčko. Toho se však v Náměšti oboum našim tripletům nedostávalo, no a tak to dopadlo, jak to dopadlo. Jak se týmy s naší účastí umístily ve skupinách a jaké byly konečné výsledky?

Camel,Dave, Fana,    - ve skupině skore 3:2 a 3.místo; celkově dělené 24.místo – no smolík. Fish,Strejda, Pavel, - ve skupině skore 1:4 a 5.místo; celkově dělené 40.místo – neomluvitelné.  V doplňkovém turnaji pro nepostoupivší Metelka cup jsme taky neosnili, ale celý den byl fajn. Kuloví blesci opět nezklamali, připravili nám pěkný turnaj a nezapomenutelné zážitky. Díky. Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Nejmenovaný borec, kterého jsem chtěl fotit hlásil:”Hele nefoť mě já na fotkách fakt  nevypadám dobře”. ????. “No jo je to mým ksichtem”.

3x stručně s: Jakub Renda alias Rumcajs – HAVAJ CB

Nejoblíbenější spoluhráč       - Martin Skopal

Nejlepší jídlo                        - vietnamská kuchyně

Čím jsi chtěl být v dětství      - pilot

V příští reportáži se dovíte, kdo miluje řízek s bramborovým salátem      

V Albrechticích jedničky, budem házet kuličky.

Jak již zmíněno na jedničky do Albrechtic pojedeme 21.5. Uhrát si každý své koule se z TOPáků budou snažit pouze Dave a Strejda. Proti převaze domácích a “krtků” z Polouvsí to nebudou mít lehké. Držíme palce a věříme v dobrý výsledek. Nezapomeňte však, že pokud nejde o život jde o hovno, takže si pěkně pokecejte a pamatujte, že smích je kořením života, ……..

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.