Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Grand Prix Labe 2022

Vytvořil: 21.8.2022 | Jiří Ulmann

Mohutný zámek je dominantou Roudnice. Na skalnatém ostrohu nad řekou se však kdysi tyčil hrad. Byl asi 40 metrů dlouhý a 15 metrů vysoký, jeho zdi byly silné 2 metry a byly zpevněny na severní straně a na nárožích věžicemi. Komplex obsahoval velký sál, slavnostní síň a menší užitkové budovy na jih od paláce, obehnané hradbou s opevněnou bránou. Hrad byl oblíbeným sídlem většiny pražských biskupů. Církev ho později prodala Janu Smiřickému, který jak se doba měnila, začal s přestavováním, doplňováním, upravováním a  pak přistavěli několik menších objektů spojených s hradem chodbou. Celá stavba byla poněkud nesourodá, takže ji pak Václav Eusebius z Lobkovic dal přestavět na dochovaný raně barokní zámek. 

 

TOPáci u Labe – no nebylo to slabé.

V sobotu 20.8. uspořádal SK SAHARA Vědomice na boulodromu LABE aréna prestižní turnaj trojic GP Labe. Hrálo se systémem čtyřkolového švýcara s postupem do KO 16. Čtyřicet sedm šílených týmů a síla turnaje přes 51 dávala tušit, že to nebude žádná lehká práce. Po týdnu pěkného počasí se na sobotu snesl déšť a o to větší nároky to kladlo na všechny hráče. TOP Orlová tentokrát vyslala na cestu dlouhou devět hodin (4,5 tam a 4,5 zpět) pouze dva hráče, kteří navíc hráli v jednom tripletu. Úspěšné hráče z minulých turnajů Camela a Fishe tentokrát do bojů nepustily pracovní povinnosti. Daeva a Strejdu posílila tedy na pozici střelce Jiřina Demčíková z SK Sahara Vědomice. Jasným cílem byl postup do KO 16 a ….. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Strejda, Jiřina  - po švýcaru skore 3:1 a 5.místo; celkově 16.místo – poté co prohráli velmi nadějně rozehraný (10:0, 11:4) zápas s repre espoir ztratili šťávu, po další prohře již dále nedohrávali a vydali se na dlouhou cestu domů. Mimochodem do Orlové dorazili těsně před půlnocí. No určitě to nebyl propadák, ale všichni cítili, že to mohlo být lepší a štěstí nám v sobotu rozhodně nepršelo. Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Petra Stejskala, no smolík. Naopak štístko a poslední postupové místo (jediné se skore 2.2) čekalo na triplet Ivo Michálka.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po skončeném kole promočená Iveta Hájková vznesla dotaz: “ Nemá někdo suchý ručník ?” Strejda pohotově rázovitě odpověděl: “ Ne, ale mám suché z nosa.” Tak si to přeberte.

3x stručně s: Ladislav Rylich vulgo Hrabě –1.Starobrněnský PK

Nejoblíbenější spoluhráč       - Martin Pírek

Nejlepší jídlo                        - zelenina

Čím jsi chtěl být v dětství      - řidič kamionu

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství královnou.          

Rekapitulace sobotního dne: areál velmi pěkný, regulérní i po přívalech vody, jídlo tradičně výborné, počasí – lilo jak sviňa, pro šílence akorát, organizace a systém hry v pořádku, topácké výsledky solidní, přijatelné. I přes svíňské počasí prima den. Inu co jsme chtěli to jsme měli.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je stále vůl.

 

.