Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 1x1 a střelba 2022

Vytvořil: 4.7.2022 | Jiří Ulmann

Vědomice leží na břehu řeky Labe. Řeka Labe pramení v Krkonoších, na místě zvaném Labská louka ve výšce 1384 m n. m. V Čechách je její tok dlouhý 358,3 km, než se však dostanou její vody do Severního moře, urazí celkem 1154 km. Své jméno řeka získala od Keltů, kteří ji pojmenovali "elb" (velká řeka). Antické prameny nazývají řeku Albis (bílá, čistá). České jméno je pravděpodobně odvozeno z germánského Alba. Zajímavostí je, že se jedná téměř o jedinou českou řeku, která nemá svůj název v ženském rodě. Čechy Labe opouští v NP České Švýcarsko u Hřenska ve výšce 115 m n. m. Poté v Německu plynou vody Labe směrem na severozápad až k městu Cuxhaven. Asi 80 km za Hamburgem, kde se řeka vlévá do Severního moře.

V sobotu 2. a 3.7 pořádal SK SAHARA Vědomice na zrekonstruovaném Boulodromu LABE Aréna MČR 1x1 a MČR ve “střelbě”. Po bedně v Litovli (Strejda) prokázali naši borci i na této význačné republikové akci vysokou úroveň a mezi domáci elitou se rozhodně neztratili. Po oba souěžní dny se hrálo za “saharského” počasí a mnoho nechybělo, aby se na nás začali slétat supi….., ale pěkně popořádku.

Face to face – MČR 1x1….

2.7. turnaj jednotlivců. Ano to je oblíbená disciplína Dejva. Tentokrát opět prokázal v těžkých chvílích svou zarputilost a nesporné kvality. Fish hrál rovněž výborně, uhrál si svoje a nezklamal. Strejdovi se u Labe nevedlo, bo furt němože byť něděla, no ni? Jak tedy mistrovství probíhalo a jaké byly konečné výsledky?

Dave - ve skupině 1 - postup; celkově 4.místo – naprosto skvělý výsledek a perfektní hra. Výborná práce a reprezentace sponzorů, města, regionu. Obrovská gratulace.

Fish- ve skupině 2 - postup; celkově dělené 32.místo. – rovněž pěkná práce, bravo.

Strejda - ve skupině 3 - nepostup ; celkově někde v bažině – škoda slov.

Závěrem zopakuji fantastický Dave, skvělý Fish a Strejda má co napravovat.

 

Veni vidi,…. - Střelec Fish

V neděli 3.7. střelba. Pro všechny tři naše borce to byla premiéra. Nevěděli jsme co tato soutěž obnáší a veškeré naděje jsme vkládali do Fishe. Nezklamal. No a kdo střílel špuntovkou a kdo pálil ostrými?. Jaké byly konečné nástřely?

Fish- nahráno 20 bodů, v baráži 24 (nedělní maximum) a celkově vynikajicí účast ve čtvrtfinále. Opět skvělá reprezentace a krásné umístění v osmičce. Bravo Fish.

Strejda - nahráno 8 bodů; trefil dva košonky a byl lepší než např.Sára.

Dave- nahráno 3 body;únava udělala své, ale porazil mj. Rubiho.

Závěrem: chválit vědomické nadšence je jako lít vodu do Labe, ale zopakuji; počasí super (nemají zásluhu), organizace perfektní, oběd naprosto skvělý a jestli jsem na něco zapomněl, tak to bylo taky OK.                                                                                              Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Nenapravitelný vtipálek Fish po skvělém úspěchu Dejva hlásil na jeho adresu: “No Dejve asi jsme od tebe čekali více”. No prostě cyp jak lampa.

3x stručně s: Yvetta Chmelařová – SKP Kulová osma

Nejoblíbenější spoluhráč       - Ivo Chmelař

Nejlepší jídlo                       - grilovaný losos

Čím jsi chtěla být v dětství    - švadlena

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství popelářem.   

Pořádají FŇÁKY – budeme tam taky.

5.7. pořádají v Ratišovicích FŇÁKY Brno XXVII. ročník regionálního turnaje O brněnskou kouli. Jedná se o jeden z nejstarších turnajů u nás. TOP Orlovou bude tentokrát zastupovt pouze Strejda, který utvoří triplet s albrechtickými Jarkem Ševčíkem a Radkem Žiakem. Tak se tam na jihu Strejdo snaž, držíme ti palce.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.