Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 2x2 Hrochův Týnec 2022

Vytvořil: 18.9.2022 | Jiří Ulmann

Tipy na výlet v okolí Hrochova Týnce. Na okraji města Chrast (část Chrašice) u Chrašického rybníka, zrhuba 15 km jihovýchodně od Chrudimi byla bývalá vodárenská věž z roku 1662 upravená na rozhlednu. Vodní nádrž Křižanovice na řece Chrudimce byla vybudována v letech 1948–1953 z důvodů energetických a vodárenských. Betonová přehradní hráz o délce 130 m a výšce 31,5 m vytváří vodní plochu o rozloze 32 ha. Soubor lidových staveb a řemesel Vysočina se rozkládá v kopcovité krajině Českomoravské vrchoviny. Skanzen Vysočina je tvořen bývalým předměstím Hlinska a několika historickými osadami obce Vysočina. Zámek Slatiňany patří k nejvýznamnějším budovám města Slatiňany v okrese Chrudim. Spolu s přilehlým rozsáhlým parkem se nachází na západní straně města, od jehož centra je oddělen tokem Chrudimky.

Na mistrovstní republiky – nepomohly žádné triky.

V sobotu 17.9. uspořádal CHRUPEK Chrudim ve velmi pěkných zámeckých zahradách zámku v Hrochově Týnci další turnaj kategorie MČR, tentokrát se jednalo o dvojice. Hrálo se za chladného počasí, ale bez deště (do doby našeho působení) systémem skupin na dvě prohry za účasti 95 týmů. Účast v podstatě kompletní české špičky byla samozřejmostí. V “Hrocháči” se TOP Orlová představila v těchto poměrně silných týmech: Dave s kulovým bleskem Radkem Skopalem; Fish utvořil ryze orlovský tým společně se Strejdou. Bylo jasné, jak výše napsáno, že nepomohou žádné triky a bude rozhodovat pouze momentální forma a nasazení. No a jaká tedy byla situace po ukončení skupin a posléze v děravám KO 64?

Dave, Ráďa    - ve skupině 1. místo; celkově dělené 32.místo – dva zápasy, dvě výhry a přímý pohodový postup do KO 32, ale ouha ne docela šťastný los a konečná od druhého nasazeného páru Froňková, Zlobinský. No co už, ale třicet dvojka je fajn. Dobře kluci.

Fish, Strejda    - ve skupině 2.místo; celkově dělené 16.místo – nádherný zápas a prohra 12:13 s dvojicí Valík, R.Žiak znamenala posléze až postup z baráže do KO 64. Co se ale nestalo. Postup z druhého místa paradoxně znamenal příjemný los a po výhrách s páry Štolová, Demčík a Žárský, Schinzel orlovákům vystavila stopku až dvojice Korešů. Šestnáctka je však nečekaným úspěchem. Bravo chlapci.

Jako vždy se turnaj neobešel bez překvapení a ze skupin mj. nepostoupili dvojice Ševčík,Z.Grepl; Pírek, Rolínek; Král, J.Ondryhal, Mrlina, Bejšovec. Tak hoši nevěšejte hlavy, snad příště.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V průběhu dne jsem zaslechnul již kdysi použitou hlášku jíž borec svérázně po špatné kouli uklidňoval svého kolegu: “Klid nikdo není dokonalý i hovno má své mouchy.” No hlavě, že si hoši rozumí.

3x stručně s: Libor Polách vulgo Bimbo – PAK Albrechtice

Nejoblíbenější spoluhráč       - Bolek Ivanuszek

Nejlepší jídlo                        - francouzké brambory

Čím jsi chtěl být v dětství      - vědec

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství archeologem.     

Rekapitulace sobotního dne: areál jako vždy velmi pěkný, jídlo výborné, počasí chladné, ale přijatelné, organizace a systém hry bez problémů, topácké výsledky velmi dobré. Závěrem poděkování “chrupákům” za velmi pěkně připravené MČR a fajn den ve společnosti skvělých lidí.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.

Komentáře
18.9.2022 14:35 Camel
Krásná práca chalani :)
18.9.2022 15:34 Strejda
Omlouvám se za Šonka, týmů bylo 95.
18.9.2022 15:36 Strejda...
... a Šonek je šotek... njn..