Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 55+ Valšovice 2022

Vytvořil: 31.7.2022 | Jiří Ulmann

Helfštýn – pokračování.  Během třicetileté války byl hrad ještě dvakrát neúspěšně obléhán. Poprvé se tak stalo na podzim roku 1626, kdy na hrad zaútočilo dánské vojsko generála Mansfelda. Hrad mu úspěšně odolal, ale František z Ditrichštejna poté převedl správu panství z hradu na zámek v Lipníku. Podruhé hradní posádka pod velením Štěpána bruntálského z Vrbna odolala obléhání švédským vojskem generála Torstensona v roce 1643. Po válce již hrad nebyl udržován, a v roce 1656, i přes nesouhlas majitele, byly zahájeny demoliční práce, které měly v případě války zabránit vojenské využitelnosti hradu. Ještě v roce 1680, za Tökölyho povstání, na hradě sídlila císařská posádka a bylo postaveno podhradní opevnění, které sloužilo jako úkryt pro okolní obyvatelstvo.

55 plus – porazit nás zkus!

V sobotu 30.7. uspořádal SKP Hranice VI. - Valšovice mistrovství ČR trojic kategorie 55+. Místem konání bylo víceúčelové sportoviště ve Valšovicích. Orlováci mají v této kategorii pouze jednoho zástupce, tak si musel Strejda hledat parťáky jinde. Našel je a ne ledajaké hned mezi domácími hráči, tak vzniknul ambiciózní triplet Strejda, Miluška Kutá, Jiří Gratcl. Hrálo se systémem čtyřkolového švýcara (75 minut + 1 nához) s postupem do KO 8. Jestli někdo pochyboval o úrovni MČR 55+, tak síla turnaje byla přes čtyřicet a z první desítky českého žebříčku zde byli hned tři hráči, z toho dokonce dva úplně nejlepší (J.Kauca a I. Michálek). Počasí tentokrát vůbec nepřálo a nejeden koulista si vzpomenul na slova klasika: “Chčije a chčije”. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Strejda, Miluška, Jiří  - po švýcaru skore 3:1 a 6.místo; celkově 2.místo – naprosto neoddiskutovatelný úspech tohoto tripletu. Finalová prohra 6:13 s jasným favoritem turnaje (Jindra Kauca, Ivoš Michálek, Dan Bílek) určitě nebyla ostudná. Skvělá reprezentace klubu a sponzorů. Óóóbrovská gratulace a jen tak dále.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Mileny Krejčínové.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po dalším prohraném zápase utěšoval optimista svého posmutnělého kolegu: “ Ty vole nebýt nás, tak by nevyhráli”. No jo no, ta myšlenka tam je.

3x stručně s: Milan Bayer   -PC Austerlitz 1805

Nejoblíbenější spoluhráč          - Zdeněk Kohoutek

Nejlepší jídlo                          - steak

Čím jsi chtěl být v dětství        - vinař

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejraději s Vláďou Matuškou.      

Rekapitulace sobotního dne: areál tradičně skvělý, tentokrát trochu (spíše více) promočený, jídlo opravdu výborné v bufetu vše co třeba, počasí nevlídné – deštivo jak sviňa, ale hřiště určená na KO 8 zvládala přívaly vody a byla až do konce regulérní, organizace a systém hry v pohodě, “topácký” výsledek naprosto skvělý – bravo Strejdo. 

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.

Komentáře
6.8.2022 19:59 Čau Micidzuzi
Streido, pekne si to napísal, len tak ďalej. Čau