Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Mozartovy koule 2022

Vytvořil: 14.8.2022 | Jiří Ulmann

Olomouc (rod ženský, v místním úzu i mužský; hanácky Olomóc nebo Holomóc; německy Olmütz) je statutární a univerzitní město v České republice, centrum Olomouckého kraje, metropole Hané a jedna ze dvou historických metropolí celé Moravy . Byla také centrem historického Olomouckého údělu. Ve městě o rozloze 10 336 ha žije přibližně 99 tisíc obyvatel, a je tak šestým nejlidnatějším městem ČR a třetím na Moravě. Na řece Moravě je městem největším. V její aglomeraci žije zhruba 400 tisíc obyvatel. Olomouc je známá historickými památkami, sloup Nejsvětější Trojice je od roku 2000 zařazen mezi světové dědictví UNESCO a její historické jádro je městskou památkovou rezervací, po pražské druhou nejvýznamnější v Česku.

“Mozartovky” nově – vidím to růžově.

V sobotu 13.8. uspořádal po delší odmlce Kulový blesk Olomouc regionální turnaj trojic s názvem Mozartovy koule. Místem konání byla tradičně Korunní pevnůstka Olomouc. Co však bylo netradiční byl systém turnaje. Nehrály se skupiny, ale klasický čtyřkolový švýcar s postupem do KO 8. Počasí navzdory všem předpovědím vydrželo ideální po celý den, nálada výborná. TOP Orlovou reprezentovali tentokrát Dave s albrechtičáky Radkem Žiakem a Vaškem Valíkem – to byl ambiciózní tým na bednu; Camel s borci z Polouvsí Vláďou Vašíškem a Jozé Ondryhalem – to byl černý kůň turnaje; Strejda s orlicí Yvonne Marečkovou (Orel Řečkovice) a krtkem Jardou Knápkem (Polouvsí) – to byl tým smíchu a pohody (možná až moc). No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky? 

Dave, Radek, Vašek    - po švýcaru skore 4:0 a 2.místo; celkově 3.místo – ano, skvělé, na bedně jsme je všichni čekali. Stopku a jedinou prohru jim v semifinále vystavili pozdější vítězové a největší favorit turnaje R.Netušil, P.Hnilica, T.Stoklásek.

Camel, Vláďa, Jozé     - po švýcaru skore 3:1 a 3.místo; celkově 5.místo – potvrdili roli černého koně turnaje, v KO prohráli až s pozdějšími vítězi, ale páté místo není neuspěchem.

Strejda, Yvonne, Jarda - po švýcaru skore 1:3 a 18.místo; celkově 18.místo – tým plný smíchu a pohody, smích sice body nepřinesl, ale z tváří hráčů nezmizel. Tak snad napřesrok.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl polouveský triplet Z.Grepl, M.Vrzal, M.Koudelková. Velkým překvapením pro všechny byl určitě skvělý výkon a celkově 2.místo tripletu Ilgner, Krtička, Holoubek, gratulujeme. Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Dnes jsem vybral klasickou hlášku nejmenovaného střelce: “Střílím dobře, ale blbě trefuju”. No jo no, není střelec jako střelec.

3x stručně s: Martin Skopal řečený Skopy – Kulový blesk Olomouc.

Nejoblíbenější spoluhráč       - Vladimír Matuška

Nejlepší jídlo                       - bramborák

Čím jsi chtěl být v dětství     - řezník

V příští reportáži se dovíte, kdo má přezdívku hrabě.

Rekapitulace sobotního dne: areál velmi pěkný, hřiště těžká náročná, jídlo kdo si co vybral chutné, počasí ideální, organizace a systém hry bezchybný, topácké výsledky skvělé, hudba provázející nás po celý den za mě hrozná, celkově turnaj pohodový.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.

Komentáře
14.8.2022 13:10 Strejda
..... mám pocit, že je to jedna z nejlepších sezon TOP Orlová ..... dobře MY