Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O brněnskou kouli 2017

Vytvořil: 13.7.2017 | Kamil Jurišta

Již podruhé během čtyř dní jsme se vydali na jih naší krásné Moravy. V nádherném ratišovickém areálu se konal XXII. ročník turnaje trojic O brněnskou kouli. Jezdíme sem velmi rádi, protože je tady o nás po všech stránkách dobře postaráno a turnaj se hraje ve velmi přátelském duchu. Dva naše triplety tvořili: Camel s Brevčou posíleni o domácí Ivanku Březinovou a Dave se Strejdou doplněni o albrechtického Kamila vajčovce.  Jelikož jsme zde již jeden ročník vyhráli (Fish, Dave, Strejda) jsou naše ambice opět vysoké.

 

S mírným zpožděním bylo nalosováno 8 čtyřčlenných skupin. Klíč byl jasný a první dva postupovali do KO 16. Daveho tým hrál dobrý pétanque a výsledkem byly tři výhry v řadě (bohužel). Postup do KO 16 z prvního místa bez prohry znamenal jediné a to,že prohra přijde v prvním kole KO. V nejlepším zápase dne jsme podlehli týmu pozdějších vítězů Milana Haška a bylo po nadějích – 12. místo. Tým Camela si mazaně odbyl povinnou porážku již ve skupině. Po výhře v 1.kole KO však narazili na jednoho z favoritů (R. Skopal, Rosypalová, Jan Charvát) a po výborném výkonu nakonec těsně prohráli. Konečné 7.místo však nelze považovat za neúspěch.

 

Chtěli bychom touto poděkovat organizátorům za pohodový turnaj a pěkně strávený den. Na zpáteční cestě již začínáme spřádat plány na MIXY v Litovli 15.7.2017. Turnaje se zúčastní Camel, Dave a Strejda. Každý z nich si našel jiné parťáky takže uvidíme. Každopádně držíme palce Camelovi, který bude obhajovat loňské prvenství (ale sobě více).