Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O brněnskou kouli – XXVII. ročník (2022)

Vytvořil: 6.7.2022 | Jiří Ulmann

První zpráva o Ratíšovicích pochází z roku 1358, kdy je bratři Protiva a Markvart ze Šenkenberka postoupili Bunonovi a jeho sestře Jutce. Přídomek "z Ratíšovic" používá v roce 1374 Anna, v roce 1376 Ofka a její manžel Maršík. Ale údaje o nějakém šlechtickém sídle neexistují, a to až do 17. století. Vždy se připomíná jenom dvůr. V roce 1666 Marie Dorota z Osteschau a její manžel Vít Nattermann prodali Ratíšovice klášteru dominikánů ve Znojmě. Ti využívali pro správu majetku tzv. vrchostenský dům, který je v roce 1740 v klášterním urbáři poprvé označován jako zámek. Není však známo kdo a kdy jej vybudoval. V roce 1926 koupil od kláštera dvůr i se zámkem František Sova a hospodařil v něm až do 50. let 20. století, kdy mu byl majetek zkonfiskován.

Strejda - RAPEK - bedna

V úterý 5.7. se v areálu RAPEKu v Ratišovicích hrál XXVII. ročník  regionálního turnaje trojic O brněnskou kouli. Jedná se o nejstarší pravidelný turnaj trojic v Česku. Pořádající FŇÁKY Brno tradičně zvolili systém skupin každý s každým bez časového limitu, což je s prominutím úplně na hovno. Z orlováků se zůčastnil tentokrát pouze Strejda, který utvořil triplet s albrechtičáky Jarkem Ševčíkem a Radkem Žiakem. Po celý den podával tento tým vyrovnané výkony bez větších chyb. V KO je zastavil v až v semifinále skvělý slovenský triplet Valent, Rakoncza ,Dzurik. Konečné 3.místo tak bylo posléze útěchou za celodenní strasti. Pěkná práce. Děkujeme. Závěrem: areál skvělý, jídlo v bufetu výborné, počasí 50 na 50, hudba nejlepší na okruhu, organizace a systém hry naprosto TRAGICKÝ.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Jakýsi deprimovaný koulista hlásil: “Na dnešní době mě mimo jiné sere, že mobilní telefon je chytřejší než většina z nás”. No co je pravda, je pravda.

3x stručně s: Ivo Chmelař – SKP Kulová osma

Nejoblíbenější spoluhráč        - Yvetta Chmelařová

Nejlepší jídlo                           - špaňelský ptáček na smetaně

Čím jsi chtěl být v dětství       - popelář

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství mašinfýrou.       

Do Hrochova Týnce – šetřete si mince (raději bankovky)

9.7 pořádá CHRUPEK Chrudim prestižní turnaj trojic v zámeckém parku v hrochově Týnci. Orlováci pochopitelně nebudou chybět. Tentokrát se představí v těchto týmech: Dave  s Hynkem Vyoralem a Danou Šplechtovou, oba z Cdp Loděnice; Fish s Petrem Janíkem (PCBD) a Danou Tomáškovou (UBU); Strejda s vědomičáky Simčou Horáčkovou a Milanem Mikyškou. Všechny tři týmy na postup, takže jedééém. 10.7 aby toho nebylo málo se Strejda s Fishem zúčastní regionálu dvojic tamtéž. Platí to samé jako v předchozím případě – jedééém.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.

Komentáře
7.7.2022 19:38 FŇÁKY Brno
Konečně autor - škemratel o divokou kartu, kdy systém turnaje předem znal, udeřil hřebíček na hlavičku a zjistil, že do Ratišovic už nepřijede. Děkujeme! V úterý se mohlo nadstavit ono profláknuté "...a chčije a chčije..." tím, že strejda "zvrací a zvrací", což se ale nerýmuje, takže nahraďte příslušným synonymem. A strejdo, ani jsi za suché ponožky nepoděkoval. Kde se za deště rozdává suché obutí?
16.7.2022 10:30 Radim Valošek
Tak já, Mprotože systém - nesystém a organizaci tohoto turnaje znám, tak na něj nejezdím. Jako sranda turnaj možná OK, ale turnaj do ČAPEK to fakt není.