Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O POHÁR CDP LODĚNICE 2022

Vytvořil: 23.10.2022 | Jiří Ulmann

Loděnice u Berouna leží v údolí na trase dálnice D5 mezi Prahou a Berounem na březích potoka Loděnice (Kačáku). Z historických pramenů se o vsi poprvé dovídáme z roku 1088. V místě zvaném V hlubokém se roku 1179 odehrála bitva přemyslovských knížat Bedřicha a Soběslava II. V obci stojí kostel sv. Václava, jehož chrámový prostor pochází z roku 1725. Loděnice má ve znaku stříbrnou veslici s červenobílým praporem na modrém poli. Od roku 1811 tvořily průmyslový charakter přádelny a vápenka. V roce 1948 byla zahájena výroba gramofonů a roku 1951 uvedeno do provozu lisování gramofonových desek, které má pokračování dodnes. Zalesněné kopce v okolí Loděnice a krásné staré lomy tyčící se směrem na Svatý Jan pod Skalou, vybízí k toulání a odpočinku.

Prestiž poslední – na sebe se spolehni.

V sobotu 22.10. uspořádal SK Sahara Vědomice na hřištích v Loděnici poslední letošní turnaj trojic kategorie Prestige. Z orlováků se tentokrát na turnaj hájit klubové barvy vypravil pouze Strejda. Ten spojil své síly s osvědčenou valšovickou dvojicí Miluška Kutá, Petr Tománek a společně si udělali třídení výlet k matičce Praze. V deštivém ránu (odpoledne se vyčasilo) se sešlo 46 tripletú a hrálo se systémem čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. O úrovni turnaje nelze vůbec pochybovat, kvalita 50 hovoří jasnou řečí. Petr předváděl po celý vysokou kvalitu, Miluška a Strejda střídali dobré okamžiky s horšími a tak konečný výsledek odpovídá předvedené hře. Celkově osm zápasů a z toho dvě prohry. Jo dost dobré.

No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Strejda, Miluška, Petr          - po švýcaru skore 3:1 a 15.místo; celkově 5.místo – postup z patnáctého místa znamenal, že v KO 16 jsme se střetli s neporaženým tripletem K. Froňková, M. Zdobinský, P. Vavrovič ml. Skvělé plasy podpořené solidní střelbou znamenaly vítězství a nečekaný postup do KO 8. A potom přišla další lahůdka v podobě prvních nasazených Vojta Lukáš, Ivo a Tomáš Michálkové. Z tohoto zápasu byla druhá prohra dne. Poté následovaly dvě výhry a skvělé konečné páté místo na prestiži. Super Orlová jede. Veké díky patří samozřejmě valšovičákům Milušce a Petrovi. Takže bravóóóó.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet L. Ptáček, E. Ptáčková, M. Sjögren. Naopak kupu štěstí a poslední postupové místo urval jediný triplet se dvěma výhrami, (nakonec třetí) J. Kauca, J. Resl, J. Renda.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Zaslechnul jsem jak nejmenovaný borec hlásí na adresu svého střelce: “Ty jsi asi jediný, který má záporné procento úspěšnosti střelby.” Docela zaškvar no ni?

3x stručně s: Robin Konšel vulgo Bobo – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč       - František Krpec

Nejlepší jídlo                       - svíčková

Čím jsi chtěl být v dětství     - milionář

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství bohatým dědicem.

Rekapitulace sobotního dne: areál nevlídný, mokrý, bahnitý; polévka chutná, počasí 50 na 50 - ráno déšť, odpoledne slunečno;, organizace a systém hry v pořádku, topácký výsledek super. 

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama.