Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O pohár Staré hory 2022

Vytvořil: 24.7.2022 | Jiří Ulmann

Bedřichovice (německy Bellowitz) jsou vesnice, část města Šlapanice v okrese Brno – venkov v jihomoravském kraji  na řece Říčka, 9 km jihovýchodně od Brna. Rozkládají se v Dyjsko – svrateckém úvalu, asi 1,5 km na sever od Šlapanic. Žije zde 338  obyvatel. Roku 2009 zde bylo evidováno 122 adres. O vzniku Bedřichovic existuje pověst o třech dobrých bratrech, kteří založili tři vesnice: Bedřich – Bedřichovice, Jiří – Jiříkovice, Blažej – Blažovice.  Všechny tři se nacházejí blízko sebe na východ od Brna. Zahájení systematického osídlení vesnice se odhaduje do doby 8. nebo 9. století n. l. Nejstarší historické prameny se vztahují k roku 1310. Část vesnice tehdy spadala pod brněnskou kapitulu sv. Petra a sv. Pavla. Podle tehdejších údajů bylo v Bedřichovicích 5 statků a 1 mlýn.

Na Staré hoře TOP – na bednu hop.

V sobotu 23.7. uspořádal Bedřichovický pétanque club 2016 regionální turnaj trojic. Bylo to letos třetí a poslední klání v areálu bývalé raketové základny na Staré hoře. Hrálo se za úmorného vedra, ale nikdo se nechtěl nechat zahanbit a tak byly k vidění napínavé a kvalitní zápasy. Vše probíhalo dle zásad fair play, takže vládla přátelská atmosféra a naprostá pohoda. Dobrou sezonu a výkony potvrdil ryze orlovský triplet  ve složení Dave, Fish a Strejda. Ve svůj prospěch otočil tři velmi těžká utkání (jedno až v supernáhozu) a prohráli pouze s pozdějšími vítězi Valík, V.Žiak, Pírek. Nelze jinak, než smeknouk pomyslný klobouk před výbornými výkony juniorského tripletu dívek Sára Valošková, Jindra Sekerešová, Terezie strouhalová, které nakonec na Staré hoře nakopaly brambory. No co už, snad příště děvčata. A jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky našeho tripletu?

Fish, Strejda, Dave    - po švýcaru skore 3:1 a 4.místo; celkově 3.místo – jo bedna je bedna bravo

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Karásek, F.Karásková, Němec.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Při rozhovou (bude zveřejněn v některé z dalších reportáží) Míša Soldán alias Soldy na dotaz “jaké je tvé nejlepší jídlo” ihned a bez zaváhání odpověděl: “No přeca pifó”

3x stručně s: Radomír Vrzal řečený Hassan – PK Polouvsí

Nejoblíbenější spoluhráč       - Luboš Rusek

Nejlepší jídlo                       - zulc

Čím jsi chtěl být v dětství      - strojvedoucí

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství vinařem.                                                   

Rekapitulace sobotního dne: areál pěkný a přes svou rozlohu útulný, jídlo výborné, počasí tedy tropy jak sviňa, ale zase lepší než promoknout na kost, organizace a systém hry dobrá, topácký výsledk velmi pěkný. Závěrem poděkování bedřichovickým pořadatelům. Jen tak dále. Vypadá to, že se na Starou horu budeme rádi vracet.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.