Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Orlovský kahan 2022

Vytvořil: 11.9.2022 | Jiří Ulmann

Asi patnáct minut autem od Orlové nalezneme Zoologickou zahradu a botanický park Ostrava. Zoologická zahrada Ostrava byla založena v roce 1951. Nachází se v ostravské Stromovce na území městského obvodu Slezská Ostrava. S rozlohou 100 hektarů je Zoo Ostrava vůbec druhou největší zoo v republice a v přirozeném prostředí lesoparku se zde nachází na 400 druhů a 4000 kusů zvířat. Areál zoo tvoří tzv. Velký ostravský les rozkládající se severovýchodně od centra Ostravy v nadmořské výšce 260 m n. m. Jeho celková rozloha je bezmála 92 hektarů. Lesní porosty tvoří 71 hektarů, vodní plochy 4 hektary a zbytek připadá na louky, pole a stavby. Bylo zde zjištěno přibližně 450 druhů planě rostoucích rostlin. Návštěvu mohu vřele doporučit.

TOPáci v DEPU – nestáli jen u výčepu.

V sobotu 10.9. se konaly hned čtyři turnaje. Tři v česku a CC v Maďarsku. I přes to se TOP Orlová podařilo naplnit kapacitu svého domácího mezinárodního regionálku. Nemalou zásluhu na tom mají naši přátelé z Polouvsí jejichž výprava čítala celých třináct koulistů a jedenáct albrechtických z celkových šedesáti. No co už, zřejmě slušné oddíly. Našich borců bylo šest a představili se těchto týmech: Dave s Fanou Krpcem a Ráďou Skopalem; Strejda se ztracenou a znovu nalezenou Adri Míčkovou a Pavlem Burešem starším; ryze orlovský triplet vytvořil Camel, Fish a Muliš. Hrálo se za překvapivě krásného počasí čtyřkolovým švýcarem s postupem do KO 8. Pro nepostupující byla ještě připravena tři kola švýcara doprovodného turnaje o v dnešní době obvzláště ceněný “O kvader uhla”. Kdo chtěl měl tedy o co hrát, užívat si zprvu pomračeného, posléze slunečného dne a poklábosit s přáteli. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky Orlovského kahanu?

Dave, Fana, Ráďa    - po švýcaru skore 2:2 a 7.místo; celkově 3.místo – bylo to takové vstání z mrtvých, ve švýcaru nic moc, ale v KO super. Takže zasloužená gratulace. 

Fish, Camel, Muliš          - po švýcaru skore 3:1 a 3.místo; celkově 7.místo – tady by se dalo říct, že to byl pravý opak. No ale postup byl a sedmé místo se počítá, takže dobrý.

Strejda, Adri, Pavel  - po švýcaru skore 2:2 a 12.místo; celkově 12.místo – tedy nic moc, ale chuť si spravili třetím místem v “Kvadru”.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Konečný, Konečná, Lankaš. Naopak štístko a poslední postupové místo čekalo na triplet Šugar, M.Gratcl, Němečková.

O kvader uhla se umístili po tříkolovém švýcaru:1. Ševčík, Bugaj, Pešta 2. S.Valošková, R.Rusková, T.Valošková  3. Strejda, Bureš st., Míčková

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Strejda využil polské účasti a zeptal se jednoho z nich: “ Víš kolik musí vypít polský řidič,aby nafoukal dvě promile?” Polák odpověděl: “Nie wiem.” A Strejda ho dorazil: “Tři dny NIC!” Tak vidíš, potom si nevypij.

3x stručně s: Pavel Konečný alias Orel – Kulový blesk Olomouc 

Nejoblíbenější spoluhráč        - Mariana Konečná

Nejlepší jídlo                        - vše od ženy Mariany

Čím jsi chtěl být v dětství       - novinář

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejraději s Bolkem Ivanuszkem.        

Rekapitulace sobotního dne: areál super, hřiště těžká, jídlo výborné , počasí navzdory předpovědi pěkné, organizace a systém hry v pořádku, topácké výsledky dá se říci velmi slušné. Mimochodem v neděli pro ty, kteří neví, že čeho je moc toho je příliš uspořádal Marek Fish Olšar jubilejní 10.ročník “Fišákovic koulí” o velmi ceněnou Putovní konvičku. Byl to turnaj mimo ČAPEK pouze pro zvané. Bližší podrobnosti si asi pisne Fišák osobně, ale bylo to SUPER !!!

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je stále vůl.