Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Polouveský májový turnaj 2020

Vytvořil: 20.6.2020 | Jiří Ulmann

"Krvavá neděle" 17.12.1944. Na moravsko-slezském nebi zuří největší letecká bitva 2. světové války nad územím tehdejšího protektorátu. Tento vzdušný souboj mezi americkou 15.USAAF a německou LUFTWAFFE si tehdy vyžádal ztrátu 80-ti letadel z obou bojujících stran. Americkými stíhači bylo sestřeleno i několik německých stíhaček v prostoru Poodří. Jedna se v plamenech zřítila i nedaleko obce Polouvsí. Jak se později zjistilo, jednalo se o Messerschmitt Bf 109 G14/U4 náležející k elitní stíhací eskadře německé Luftwaffe JG 300 "Wil de Sau" pilota poručíka Hanse Ditera Kaisera. (z knihy Polouvsí)

Útok na přední příčky se nezdařil.

V sobotu 20.6.2020 uspořádal PK Polouvsí regionální Polouveský májový turnaj, tentokrát poprvé pod hlavičkou ČAPEK. Jednalo se o turnaj trojic a i když počasí příliž nepřálo byl to pohodový "domácí" turnájek.  Hrálo se ve čtyřech skupinách s postupem do KO 8. TOP Orlová reprezentoval triplet Camel, Fish, Strejda a hned v úvodu nutno zmínit, že "bednové" ambice nenaplnil. Že orlováci nejsou v optimální pohodě již naznačila prohra ve skupině s týmem Pepy Koudelky. Postup z druhého místa znamenal čtvrtfinálový souboj s tripletem Karásek, Karásková, Urbanová. Po několika náhozech jsme vedli 12:2 a vše směřovalo k semifinále. Poté však začala úřadovat "Orlovská 12". Několik skvělých plasů soupeře, neskutečná střelba Jirky Karáska a z postupu se radoval po výsledku 13:12 soupeř. Neomluvitelné. Následné dvě výhry znamenaly konečné 5.místo. Taky výsledek. Závěrem nemohu jinak, než vyzdvihnout čtvrfinálovou účast polouveských juniorů Valošková, Ondryhal, Valošek. Opravdu pěkný úspěch. Pořadatelé z Polouvsí se vytáhli a vše bylo na vysoké úrovni.
 
Děkujeme.
 
Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html
 
Hláška dne: Po prohře s juniory z Polouvsí, která je definitivně vyřadila z bojů o čtvrtfinále mistři ČR 55+ prohlásili: ".............." Neměli prostě slov.
 
Vo koule Jarinovy, boj to bude opravdový.
V sobotu 27.6.2020 uspořádá HP Třebíč v AC Wilsonka na Hartvíkovické pláži tradiční regionální turnaj trojic Vo Jarinovy koule. Bude se hrát opět ve skupinách, tentokrát s postupem do KO 16. Naše barvy budou hájit: Dave,  Camel, Strejda a druhý ryze orlovský tým Fish, Brevča, Mulda. Takže chlapci hrajte a nezapomeňte na týmového ducha, abyste nemuseli řešit ........ 
 
Motto: Na týmové hře je krásné hlavně to, že lze vždy svést vinu na někoho jiného.

Komentáře
21.6.2020 16:22 PeSt
Strécu, čučám a čtu, komplet to je na teho Púlisera...
21.6.2020 19:11 Strejda
Nevím kdo je PeSt, ale děkuji ti.