Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Prvomájové koulení 2022

Vytvořil: 8.5.2022 | Jiří Ulmann

Hranická propast je propast v Hranickém krasu, ležící na pravém břehu řeky Bečvy v národní přírodní rezervaci Hůrka u Hranic na katastru města Hranice v okrese Přerov v Olomouckém kraji. Hloubka suché části propasti je 69,5 m. Maximální naměřená hloubka zatopené části je 404 m. aniž bylo dosaženo dna. Hranická propast je tak nejhlubší zatopená sladkovodní jeskyně na světě. Podle zjištění z roku 2020 může hloubka zatopené části dosahovat až 1 km.  Její délka v nejdelším místě je přibližně 110 metrů a šířka v nejširším místě asi 50 metrů. Pro většinu návštěvníků je nejzajímavějším údajem hloubka propasti včetně zatopené části, ale ve skutečnosti se jedná o poměrně členitý krasový systém. 

Hrát ve “Valškách” je radost ….

To bylo překvapení, kdo by to čekal, že v sobotu vyjedeme na petanque turnaj. Bylo 7.5. a ten den se konaly hned čtyři turnaje ČAPEK. Bezkonkurenčně nejvíce hráčů (45 tripletů) zavítalo do Valšovic, což svědčí o skvělém renomé tohoto tradičního turnaje. Dalšími byly turnaje: Loděnice – 25 tripletů; Cheb – 24 dvojic a Medlešice – 27 dvojic. Ale pojďme k turnaji ve Valšovicích, kterého se zůčastnila i jednička českého žebříčku Ivoš Michálek (Carreau Brno). Hrálo se za zpočátku trochu deštivého, poté však velmi příjemného počasí čtyřkolovým švýcarem s postupem do KO 16. Že TOP Orlová měla opět ty nejvyšší ambice není třeba vůbec zmiňovat. Dejvova účast v tripletu s Ivošem a Milenou Krejčínovou (SKP Kulová osma) měla být zárukou nejvyšší kvality. Strejda se skvělými polouveskými juniory Sárou Valoškovou a Lukim Ondryhalem se také neměli zrtratit v “bažině”. Třetí vzadu Camel, Fish, Brevča to měl být orlovský žolík. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Ivoš, Milena,    - po švýcaru skore 3:1 a 9.místo; celkově 4.místo – asi jsme čekali více. Strejda, Sára, Luki,    - po švýcaru skore 2:2 a 22.místo; celkově 20.místo – tedy nic moc. Camel, Fish, Brevča,  - po švýcaru skore 2:2 a 23.místo; celkově 17.místo – taky nic moc. Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl domácí triplet Svobodová, Suková, Gratcl. Závěrem musím pochválit pořadatele za ….no prostě všechno bylo tradičně naprosto skvělé. „Valšovičáci“ móóó děkujeme. 

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po ochutnávce bonbónů hlásí borec A: “Co to moš za bombony”? B: Hols extra strong”. A: “ Kuva v pysku mam pruvan jak sviňa”!

3x stručně s: Karel Mrlina alias Děda – FENYX Adamov

Nejoblíbenější spoluhráč       - Jiří Šipr

Nejlepší jídlo                       - hovězí guláš s rohlíkem

Čím jsi chtěl být v dětství     - učitel

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství pilotem. 

Pojedeme na zámek – zabojujem kapánek.

Dalším turnajem v kalendáři ČAPEK kterého se zůčastní naši borci bude 14.5. turnaj prestižní kategorie Chateau Náměšť. Tento ternaj vždy stáhne na Moravu kompletní špičku českého petanque. Orlovslé barvy budou na tomto skvěle obsazeném turnaji hájit: Fish, Strejda a Pavel Hanák (Orel Řečkovice) a druhým tripletem bude Dave, Camel a Fana Krpec z HRODE Krumsín. Takže chlapci držíme palce v těžkých bojích s českou špičkou. Hlavně se z toho nepos..t a celý den si pěkně užít.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.

Komentáře
9.5.2022 00:52 brevca
Všechno dobže, ale hodnocení výkonu našich mužstev k výkonu stylem -nic moc, je poněkud kusé