Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Svatováclavské koulení 2022

Vytvořil: 25.9.2022 | Jiří Ulmann

Hranická propast se už pět let pyšní titulem nejhlubší zatopené jeskyně na světě a nyní byl opět překonán dosavadní rekord. Lidé toužili znát hloubku dna propasti již od 16. století, ani teď ji však odborníci ještě neodhalili.  Hranická propast získala prvenství nejhlubší zatopené propasti či jeskyně již v roce 2016, kdy vědci spustili robota do hloubky 404 metrů. Překonala tak rekord italské propasti Pozzo del Merro, která se nachází v blízkosti Říma, s naměřenou hloubkou 392 metrů. V pondělí 1.srpna 2022 (a já byl při tom) v Hranicích padl dosavadní rekord o 46 metrů, když se vědci s robotem dostali do hloubky 450 metrů pod hladinou. Tím byly vyčerpány technické možnosti mapovací sondy umístěné na robotu. Vědci si jsou ale jisti, že na dno propasti stále nedorazili.

Valšovické koulení – to je velké umění.

Pět dnů před svátkem sv. Václava (byl to český kníže a mučedník, patron Čech, Moravy, míru a sládků) tedy v sobotu 24.9. 2022 se konal v areálu SKP Hranice VI. - Valšovice velmi slušně obsazený mezinárodní regionál dvojic. Pořadatel zvolil klasický systém čtyři kola švýcara s postupem do KO 16, dohrávky po osmi. Ve Valšovicích nás nás kromě usměvavých pořadatelů přivítalo přívětivé ráno a bohatá snídaně (jako vždy). Do tohoto příjemného prostředí se vydali bojovat o co nejlepší umístění čtyři borci z TOP Orlová. Těžký kalibr představovala dvojice Dave, Vašek Valík (PAK Albrechtice). Černý kůň turnaje byl čistě TOPácký duet Camel, Fish. Čtvrtým do počtu byl nevyzpytatelný Strejda s kým jiným, no jistě s Lukim Ondryhalem z Polouvsí. Jak tedy jednotlivé týmy naplnily své ambice, jaká byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Vašek            - po švýcaru skore 2:2 a 20.místo; celkově 18.místo – vylepšení o dvě příčky po švýcaru nepadá na váhu. Tato dvojice měla prostě na víc, to je bez debaty, Palec dolů.

Camel, Fish       - po švýcaru skore 3:1 a 6.místo; celkově 8.místo – nejlepší dnešní výsledek TOP Orlová a v podstatě splněná očekávání. Mimochodem v KO 16 sundali Strejdu s Lukim. Dobré no.

Strejda, Luki     - po švýcaru skore 3:1 a 11.místo; celkově 12.místo – bez většího okecávání dobrá hra, slušný výsledek.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl slovenský tým Lančarič, Gazdík. Naopak štístko a poslední postupové místo čekalo na pár Rusek, J. Gratcl v jehož prospěch hovořil až rozdíl skore.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Při vyhlášení kontroly výsledků hlásil Fish: “ Počkej Camel já tam zajdu, já chodím na kontrolu i do IKEMU.” No Fish to je prostě číslo.

3x stručně s: Pavel Holoubek  – SKP Řepy

Nejoblíbenější spoluhráč            - Jiřina Demčíková

Nejlepší jídlo                               - řízek

Čím jsi chtěl být v dětství            - archeolog 

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství profesionálním atletem.          

Rekapitulace sobotního dne: areál jako vždy velmi pěkný, jídlo výborné, počasí na petanque přímo idlické, organizace a systém hry ideální, topácké výsledky jako dobrý, no. Závěrem poděkování valšovickým za idylicky strávený den ve společnosti skvělých lidí.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.