Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Světový den koulí 2022

Vytvořil: 7.3.2022 | Jiří Ulmann

Ořech – Penzion u Barona Prášila. Karl Friedrich Hieronymus svobodný pán von Münchhausen (11.5.1720-22.2.1797, známý též jako baron Münchhausen či baron Prášil) byl německý baron, voják a cestovatel. Narodil se v Bodenwerderu a jako mladík byl poslán, aby sloužil jako páže u vévody Antona Ulricha II. Brunšvického. Později vstoupil do ruské armády, v níž sloužil až do roku 1750 a v jejíchž řadách se zúčastnil dvou bitev proti osmanským turkům. Po návratu domů Münchhausen údajně vyprávěl množství vymyšlených historek o svých neuvěřitelných dobrodružstvích. Zemřel v místě svého rodiště v Bodenwerderu. V tomto městečku je i jeho muzeum a na každém rohu narazíte na sochu připomínající některou z neuvěřitelných příhod.

Bílá nostalgie.

V sobotu 5.3. uspořádal C.T.P. CLUB OŘECH regionální turnaj dvojic. Turnaj nesl jak se na Světový den koulí sluší punc mezinárodní. Zúčastnili se borci z Polska, Slovenska, Německa, Švýcarska a  dokonce i z Filipín. Avizovaný systém čtyři kola švýcar s postupem do KO 16 se nekonal a tak se 56 dvojic muselo spokojit s KO 8. No co už. Ocituji slova z Ladovské zimy, „A v Praze kalamita jak na Sibiři tři centimetry sněhu a u Muzea štyři“. Ano, tak to vypadalo po příjezdu do Ořechu. No jo no, šílenci co jste čekali. Ale k průběhu. Po dvou kolech hřiště začala vysychat a tak se „bahněná“ konečně změnila na petanque. A výsledky? Dave s nymburským Vojtou Zikmundou se skore 3:1 na KO 8 nedosáhli a mohli změněného systému jen litovat. Jedenácté místo v těžké konkurenci však není neúspěchem. Strejda s polouveským Hugo Valoškem se skore 2:2, avšak díky velmi bídnému „Bucholci“ až 38.místo. No raději bez dalšího komentáře. Nemohu nezmínit skvělé 6.místo polouveské Sáry Valoškové společně s vrchlabákem Kubou Lukešem. TOP gratuluje. Závěrem musím kvitovat humanitární akci pořadatelů na které se podařilo vybrat slušný „balík“ na podporu válkou postižených ukrajinců. Jen houšť.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Peter Anger přidal jeden ze života. “ Rozprávaly sa dve. A: Starý mi povedal, aby som išla do obchodu. B: A čo kartu dal? A: Dal. B: A PIN dal? A: Nie něpindal.

3x stručně s: Petr Janík alias Pitris – P.C.B.D.

Nejoblíbenější spoluhráč               - Regina Přikrylová

Nejlepší jídlo                               - špenátové lazaně

Čím jsi chtěl být v dětství             - kosmonaut

V příští reportáži zjistíte, kdo má rád koprovku s hovězím.

Na Albrechtické dvojice těšíme se velice

Další zastávkou bude 2.4. boulodrom v Albrechticích, kde místní PAK uspořádá regionální turnaj dvojic. Orlovslé barvy budou hájit: Camel se Strejdou, Fish s Karlem Mrlinou alias Dědou, Dave s Fanou Krpcem a Brevča s Lukim Ondryhalem. Tak pánové udělejte vše pro úspěch klubových barev, ale hlavně se dobře bavte. Jo a jelikož nejenom petanque živ je člověk, tak kdo ví, že …..

Víte, že termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen? Víte, že ořechy jsou vlastně semena, které nejsou u ostatních skupin ovoce konzumována a jsou relativně delší dobu uchovatelné bez výrazných ztrát na jakosti? Víte, že jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina, nebo surovina při vaření a přípravě jídel ? Víte, že mezi ořechy patří mj. kokos, mandle, kešu, pistácie, arašídy, dále ořechy pekanové, vlašské, makadanové, lískové a tygří? 

Koulím zdar váš Strejda.