Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Valšovický pohár 2022

Vytvořil: 17.7.2022 | Jiří Ulmann

Zhruba 15 kilometrů od Hranic se nachází hrad Helfštýn. Hrad byl založen na počátku čtrnáctého století. K jeho významnému rozšíření došlo nejpozději na přelomu čtrnáctého a patnáctého století, kdy patřil pánům z Kravař. Další rozsáhlou pozdně gotickou přestavbu prováděli Perštejnové od poslední čtvrtiny patnáctého století. Posledním rodem, který na hradě sídlil, se stal Bruntálští z Vrbna, za nichž byl dokončen rozsáhlý renesanční palác. Na počátku třicetileté války byl hrad krátce obsazen stavovským vojskem, ale později na něm sídlila císařská posádka, která odolala dvěma obléháním. V pozdějších dobách byl hrad využíván již jen k vojenským účelům a od druhé poloviny osmnáctého století chátral.

A orlováci tentokrát …...

V sobotu 16.7. se hrály za ideálního počasí jedničky ve Valšovicích. Na  ranní focení borců z Polouvsí se infiltrovali dva falešní  krtci z Orlové, tak pečlivě sledujte fotky PK Polouvsí. A nyní k turnaji samotnému. Za stále se lepšící orlováky tentokrát opět nastoupili tradiční “plajeři” Dave, Fish a Strejda. Hrálo se pět kol švýcara s postupm do KO 16 a dohrávkami po osmi. Tentokrát se nám na našem oblíbeném turnaji příliž nevedlo, snad jen Fish splnil očekávání. No co už. Jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave      - po švýcaru skore 3:2 a 20.místo; celkově 17.místo – no trochu si polepšil, ale ....

Fish       - po švýcaru skore 4:1 a 5.místo; celkově 9.místo – nejlepší z TOPáků.

Strejda   - po švýcaru skore 2:3 a 36.místo; celkově 35.místo – tedy opravdu nic moc.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl domácí Zbyňa Jakeš. Rekapitulace sobotního dne: areál jako vždy velmi pěkný, jídlo výborné, počasí super, organizace a systém hry ideální, topácké výsledky tedy nic-moc. Závěrem poděkování valšovickým za idylicky strávený den ve společnosti skvělých lidí.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po smolné porážce hlásil Karel alias Děda: “ Kuva vždyť já nemusím hrát petanque, mě baví i jezdit na kole”. No sportsmen každým coulem.

3x stručně s: Hynek Vyoral řečený Hynďour – Cdp Loděnice

Nejoblíbenější spoluhráč         - Dana Šplechtová

Nejlepší jídlo                          - guláš

Čím jsi chtěl být v dětství        - presidentem Francie

V příští reportáži se dovíte, kdo jí nejraději zulc (sulc).         

O pohár Staré hory – favoritů máme roli.

23.7. pořádá Bedřichovický pétanque club 2016 v areálu na Staré hoře regionální turnaj trojic. TOPáky bude reprezentovat jeden ryze orlovský tým ve složení Dave, Fish a Strejda.Takže chlapci doufáme, že potvrdíte dobrou formu a přivezete nějaké slušné umístění.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Válka je vůl.