Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VARS CUP 2022

Vytvořil: 4.9.2022 | Jiří Ulmann

Brno-Bystrc je městská část na severozápadě Brna. Je tvořena městskou čtvrtí   Bystrc (ženský rod, v místním úzu někdy mužský, německy Bisterz, v hantecu Bástr), původně samostatnou obcí, která byla k Brnu připojena v roce 1960. Její katastrální území má rozlohu 27,24 km². Samosprávná městská část vznikla 24. listopadu 1990. Žije zde přes 24 000 obyvatel. Bystrc je rozlohou vůbec největší městskou částí i katastrálním územím Brna. Na území této městské části se nachází řada brněnských rekreačních objektů – Brněnská přehrada, ZOO Brno, Údolí oddechu, hrad Veveří aj. Současně je Bystrc jedním z největších brněnských sídlišť a významnou městskou částí Brna. Prameny doložená historie Bystrce a původ tohoto místního jména začíná rokem 1373.

Nejprestižnější prestiž – umístit se to je potíž, ale ….

V sobotu 3.9. jsme se v hojném (na Polouvsí se nechytáme) počtu čtyř natěšenců vydali k Státnímu hradu Veveří. Carreau Brno zde pořádal a hned v úvodu nutno říct, že skvěle, pro mě nejprestižnější prestiž v ČR. Hrálo se systémem pětikolového švýcara s postupem do KO 16. To však bylo jen pro vyvolené, mezi něž patřili i borci z Orlové a hrálo se na Horním nádvoří (Švýcar v podhradí). Počasí přálo náročným, ale férovým bojům a tak jsme si všichni užívali. Někteří výher, někteří prima společnosti a ti šťastnější obojího. Borci z Orlové hráli v krásném prostředí Státního hradu  Veveří ve třech tripletech. Dave tentokrát nasmlouval Ráďu Skopala a Fanu Krpce; Fish (Marek Olšar) s Camelem (Kamil Jurišta) se posílili o Karla Dědu Mrlinu a Strejda hrál “derniéru” s Broňou Urbanovou a Davidem Hanákem. Ne všem se vedlo, ale bavili se všichni. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Fish, Camel, Karel    - po švýcaru skore 3:2 a 16.místo; celkově 12.místo – po celý den výborné a vyrovnané výkony a celkově skvělý úspěch na jednom z nejtěžších turnajů u nás. Velké bravo hoši.

Dave, Ráďa, Fana     - po švýcaru skore 2:3 a 36.místo; celkově 36.místo – asi jsme opravdu čekali více, ale co už, každý den není posvícení.

Strejda, Broňa,Dejv     - po švýcaru skore 1:4 a 61.místo; celkově 61.místo – no alespoň jedna výhra, ale řekněme si na rovinu, docela propadák.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl ambiciózní triplet Jirky st. Koreše. Naopak plný pohár štěstí a poslední šestnácté postupové místo čekalo na triplet Fish, Camel, Děda.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Petr Stoklásek se ptal Camela čekajícího ve frontě u stánku : “ A ty tu stojíš proč ?” Camel jak je jeho zvykem s ledovým klidem odpověděl” “ Protože rád stojím ve frontě.” No co, každý máme nějakého koníčka.

3x stručně s: Michal Soldán alias Soldy – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč       - David Faltýnek

Nejlepší jídlo                       - řízek

Čím jsi chtěl být v dětství      - popelář

V příští reportáži se dovíte, kdo je Orel.    

Rekapitulace sobotního dne: areál jako vždy velmi krásný, působivý, hřiště v podhradí těžká – přetěžká, jídlo dostačující, počasí super, organizace a systém hry ideální, topácké výsledky díky 12.místu pěkné, atmosféra turnaje skvělá. 

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. V neděli na Veveří proběhl další ročník Zemského poháru a mezi desítkou nejlepších z Moravy měl TOP Orlová svého zástupce – Dejva. Průběh a výsledky se dočtete …. asi jinde.

Komentáře
4.9.2022 13:10 Čtenář
A co válka Strejdo?
4.9.2022 14:39 Strejda
Nevím kdo jsi čtenáři, ale čteš až do konce. Ano válka je stále vůl.