Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Zlaté prasátko 2022

Vytvořil: 16.10.2022 | Jiří Ulmann

Brněnské výstaviště je český výstavní areál, rozkládající se zhruba 2 km od centra Brna na levém břehu řeky Svratky v městské části Brno – střed, v katastrálním území Pisárky. Vlastníkem areálu je společnost Veletrhy Brno, která zde celoročně provozuje veletrhy, výstavy, přehlídky, koncerty a různé další akce. V současné době je areál výstaviště chráněn jako kulturní památka. Přípravy výstavby nového veletržního výstaviště v Brně se datují ještě do časů Rakouska – Uherska. Rovnoměrné zastoupení všech odvětví hospodářství bylo na brněnském výstavišti realizováno především po roce 1989 v souvislosti s ekonomickými změnami v zemi. Začaly se tak konat veletrhy například na prezentaci jednotlivých regionů, vinařské a pivařské veletrhy, hobbistické nebo módní akce.

Z lopaty hrobníkovy – do finále proti Michálkovi.

V sobotu 15.10. uspořádal SLOPE (Slatinský oddíl petanque) Brno na Boulodromu Slatina velmi dobře obsazený mezinárodní regionál trojic s libým názvem Zlaté prasátko. Jména jako Ivo a Tomáš Michálkové, Jiří Grepl, Petr Juráň, Michal Dzúrik aj. hovoří za vše. No a bylo by s podivem, kdyby ve startovní listině chyběli zástupci TOP Orlová. Kdo a v jakých týmech tedy hájil orlovské barvy? Obhájce loňského vítězství Dave letos jako loni spojil síly s krumsínským Davidem Faltýnkem a nováčkem v týmu byl letos řečkovický orel Vladimír Matuška. Loni čtvrtý Strejda zachoval sestavu a bojoval po boku skvělých polouveských mládežníků Lukiho Ondryhala a Sáry Valoškové. Systém turnaje byl jak to říci a neurazit, přinejmenším podivný a pravidla snad z roku 1907. No a jaká tedy byla situace po dohrání skupin a jaké byly konečné výsledky?

Strejda, Luki, Sára   - ve skupině 2. místo; celkově dělené 27.místo  – asi jsme čekali více, ale nešťastný los a porážka v “baráži” s pozdějším vítězem tripletem Michálků znamenala stopku  dobře hrajícího týmu. Tak snad jindy. 

Dave, David, Vláďa        - ve skupině 3. místo; celkově 2.místo  – no po “úpravě pravidel” postup ze třetího místa, poté bezchybná hra a postup až do finále kde cesta skončila u Michálků na dvorku. Přesto nelze jinak než chvválit, druhé místo je skvělé. Bravo hoši. Týden po Fishově 3. místě z Albrechtic tedy další bedna, tentokrát Daevova z Brna pro TOP Orlová. Jo, dobře to tam vedete chlopi.                         

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V zápase kdy dostali kanára (od Daeva) hlásil Péťa Juráň: “Já jsem tak nepřející, že kolikrát nepřeju ani sám sobě.” No snad to nebude tak zlé Petře.

3x stručně s: Lucie Pokorná alias Poky – Carreau Brno

Nejoblíbenější spoluhráč       - Yvonne Marečková

Nejlepší jídlo                       - řízek s bramborovým salátem

Čím jsi chtěla být v dětství    - servírka

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství milionářem.        

Rekapitulace sobotního dne: areál lze hodnotit kladně, jídlo no “zabíjačkové speciality” a nemožnost zakoupení jakéhokoliv jídla na místě působila smutně, počasí na toto roční období super, organizace a systém hry viz.výše, topácké výsledky opět skvělé. Co bylo hlavní lidé se opět skvěle bavili a do všech zápasů vložili veškeré své dovednosti. Uznání patří všem.

Koulím zdar váš Strejda. A znovu přidám Švejkův citát: “Co blázníte, vždyť jsou tady lidi.”

P.S. Válka je vůl.